мар. 09 2016

Общинският съвет в Ловеч прие решение за систематизиране проблемите на селата и други мерки

Прочетено2506пъти

Общинският съвет в Ловеч днес на извънредно осмо заседание прие решение, с което  трябва да се систематизират проблемите на селата и да се направи график за срещи по села. Кметовете и кметските наместници трябва да направят организация и да решат онези въпроси, които са в задълженията им и са по силите им. Кметът на Община Ловеч се задължава всяко тримесечие да внася информация в Общинския съвет по тези проблеми, а в плана на ОбС да бъдат включени срещи с кметовете и кметските съвети. Всичко това трябва да придвижи към решаване на натрупаните през годините проблеми, като сигурността на населението, състоянието на пътища, сгради и зелени площи, медицинско обслужване, състояние на радиовъзлите и други. За необходимостта от средства, принципи и повече конкретика говориха общинските съветници Милко Недялков, Минчо Казанджиев, д-р Георги Митев и други.

Пръв от присъстващите кметове се изказа кметът на Баховица Калин Кръстев, който отхвърли определението на общинския съветник Иван Минков, че в някои села имало „феодализъм“. За своите проблеми говориха още кметовете на селата Дренов, Слатина и Малиново.

В крайна сметка предложението за решение бе прието с 26 гласа „За“, без „Против“ и „Въздържал се“.

Повод за обсъждане на проблемите на жителите на 34-те села стана информацията, която общинският съветник Данчо Заверджиев е събрал след проведени срещи по селата.

Председателят на постоянната комисия по проблемите на селските райони Венцислав Петрушев след закриването на заседанието се срещна с присъстващите кметове и кметски наместници.

Сесията бе уверено ръководена от и. д. председател на Общинския съвет Кирил Гумнеров, който предложи да се гледа още една точка, отпаднала от предишното заседание. (За нея отделно).

В края на заседанието бе насрочено редовното девето заседание на Общински съвет – Ловеч, което ще се проведе 31.03.2016 г., (четвъртък) от 10 часа, а постоянните комисии ще заседават на 22 и 23 март (вторник и сряда).

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5-%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5/

Коментари

  1. Нямало див феодализъм в Баховица. Тракторите, които покриват асфалта с кал явно за по-хубаво го правят

%d блогъра харесват това: