Общинските съветници в Ловеч не приеха предложенията на министър д-р Илко Семерджиев относно МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“

Прочетено3533пъти

Несъгласие с предложенията на служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев за насроченото на 10 април т.г. извънредно общо събрание на акционерите на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч изразиха единодушно общинските съветници в края на днешното заседания. Точката бе последна в дългия дневен ред и предизвика множество изказвания, всичките в защита на лечебното заведението и срещу предложените промени и решения, включително срещу промяната в състава на съвета на директорите.

Както съобщихме по-рано, министър д-р Илко Семерджиев предлага в новия съвет на директорите да останат старите лица Татяна Ганчева Борисова и Радослав Кирилов Щербаков, като заменя д-р Пламен Върбанов с Добринка Кирилова Гайдева.

„Забележете, че от състава се изважда д-р Пламен Върбанов и на неговото място се предлага да влезе Добринка Кирилова Гайдева, която е аптекар и не е местен човек“, посочи общинският съветник Минчо Казанджиев. Според него болницата умишлено се води към фалит и Община Ловеч като втора по големина акционер в нея, след държавата, трябва да реагират на тази политика.

Общинският съвет д-р Лидия Несторова, която е председател на комисията по здравеопазване, съобщи че от днес и нейното отделение в МБАЛ не работи, тъй като лекар е останала само тя, колегата й е напуснал. Според д-р Несторова, поне сто души са напуснали в последно време болницата, а някои отделения вече са принудени да ползват медицински сестри от Плевен.

Необходима е силна обществена реакция, защото държавата притежава 70 процента от акциите и няма да се вслуша в нашите думи, посочи общинският съветник Петко Тинков Петков.

Общинските съветници с пълно единодушие решиха представител на Община Ловеч на извънредното общо събрание, което е на 10 април от 11 часа в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, да бъде кметът Корнелия Маринов. Изразено бе становището, че е добре да присъстват и общинските съветници, както и лекарите.

Относно това как да гласува представителят на Общината, бе решено и възложено с пълно единогласие, с 24 гласа от 24 присъстващи, следното.

По точка 1, която се отнася за подкрепа на проект за Спешна медицинска помощ, бе решено да се гласува „За“, обаче с добавката това да бъде съгласувано с кметовете на останалите общини.

По останалите четири точки (приемане на програма с мерки, промяна на състава на борда на директорите, определяне на мандат, определяне на възнаграждение) бе прието да се гласува с „Против“.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d1%85/

%d блогъра харесват това: