Община Ловеч с грамота за принос в развитието на туризма от национален форум в Пловдив

Прочетено2164пъти

Община Ловеч получи грамота за принос в развитието на туризма на престижен форум в Пловдив. Община Ловеч бе поставена редом с още три общини със сериозни постижения и традиции в тази сфера – Пловдив, Велико Търново и Казанлък. Отличието бе връчено на зам.-кмета Пламен Петков вчера по време на националния преглед-конкурс „Общините за развитието на туризма”, организиран от консорциум „Еврорегиони” със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. На него Петков презентира Ловеч като бъдещ център на културния туризъм у нас.

Амбициозната задача, която ние си поставяме, е породена от спечелените три проекта по оперативна програма „Регионално развитие” в сферата на туризма, обясни вчера Петков. Той обяви, че основното разбиране на общината е, че „ще продаваме не просто туристически обекти, а преживявания”.

„В Ловеч приемаме и ще прилагаме посланието на известния германски теоретик на културния туризъм Томас Хайнце: в света на Internet и Google Негово Величество Зрителят (особено младият) може да не посети реалния културно-исторически обект, но всеки от нас – независимо от възраст, социален и религиозен статус, е подвластен на една Приказка, Мит или Легенда, разказани със средствата на съвременните аудиовизуални изкуства. Това е, което ще правим в община Ловеч” – подчерта зам.-кметът.

Проектите, по които работи община Ловеч, са „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето” – със сцената в реката и водния екран, „Подкрепа за развитие на туристически атракции в община Ловеч” – Средновековната крепост „Хисаря” и Старата градска баня във Вароша, и „Устойчиво развитие на туризма чрез ефективен маркетинг и реклама на разнообразни и атрактивни туристически продукти и услуги” – изграждане на регионален туристически продукт съвместно с общините Троян, Летница и Априлци.

И вчера в Пловдив Пламен Петков запозна участниците във форума с думите на кмета на Ловеч Минчо Казанджиев, че в общината не се работи на парче, а всеки проект надгражда предишен и е основа за следващ. Точно и за това бе признанието на организаторите с отличието за община Ловеч.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%81-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%be%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d1%81-%d0%b2-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b2/

1 коментар

1 споменаване

  1. В най-скоро време „Старата градска баня във Вароша” ще се превърне не само в туристическа забележителност , а и в единственото място, където Ловчалии ще могат да видят на живо течаща вода за питейно-битови нужди … а и дори да се изкъпят по график.

  2. Страшни смешки, смешни страшки…

%d блогъра харесват това: