Община Ловеч приканва гражданите да почистят града

Прочетено2767пъти

ОБЩИНА ЛОВЕЧ с партньорството на: Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „проф. Беню Цонев“ – Ловеч, БЧК и „Екомисия 21 век“

ОБРЪЩЕНИЕ към жителите на град Ловеч

Община Ловеч обявява на 22 април 2017г. /събота/ доброволческа акция  с надслов „Да почистим Ловеч заедно”. Изборът на датата е продиктуван от желанието да посрещнем Световния ден на Земята – 22 април, в един по-чист и приветлив град.

Община Ловеч кани всички фирми, организации, администрации, училища,  жители и гости на града да се включат на 22 април в почистването на прилежащите територии към индивидуалните дворове, зелените площи в междублоковите пространства, детските площадки и местата за отдих.

Служителите на Общинската администрация в Ловеч активно ще се включат в почистването на следните места:

 1. Пътя от автогара Ловеч до кв. „Гозница“
 2. Входните участъци от пътищата към кв. „Продимчец“
 3. Кръговото на изхода на гр. Ловеч към с. Баховица и с. Лисец
 4. Детелината на изхода на гр. Ловеч към гр. Угърчин
 5. Детелината на изхода на гр. Ловеч към гр. Троян и отбивките преди и след бензиностанция „Газпром“
 6. Изхода от гр. Ловеч към гр. Севлиево, около Паметника на руския войн и разклона към парк „Стратеш“.

Искрено се надяваме и тази година гражданите да проявят своята активна позиция, като се включат в кампанията. Те могат да се самоорганизират и да се включат в почистването на района около своето местоживеене или друг проблемен участък.

Община Ловеч осигурява за всички доброволци чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани от 11.04.2017 г. в Общинска администрация-Ловеч, ул. „Търговска“ № 22, стая №220, а също и в самия ден на кампанията.

Желателно е доброволците да посочат предварително местата за почистване на същия адрес в Общинската администрация. Събраните чували с отпадъци да се поставят до обществените съдове за смет в града, след което ще бъдат извозени от фирма „ЕКО“ ЕАД до Регионално депо Ловеч.

Телефон за връзка относно провеждането на кампанията на територията на Община Ловеч – 068/688 205 – инж. Георги Нинов – старши експерт „Околна среда“.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf/

9 коментара

Skip to comment form

 1. Ще бъде ли заплатен труда на доброволците в кампанията?

 2. Че защо си плащаме данъци и такса смет и имаме фирма еко, на тях за какво им плащат.

 3. И както миналата година:чували и клони 3(три) месеца,повтарям-месеца,ще красят улицата.

 4. Аман вече от призоваване да се работи ангария. Ама няма да призове гражданите да залесяват кварталите.

 5. УВЕЛИЧИХТЕ НИ ДАНЪК СМЕТ , СЕГА СИ ВЪРШЕТЕ РАБОТАТА ЗА КОЯТО ВИ ПЛАЩАМЕ !!! МНОГО СТЕ НАГЛИ !!!

 6. АЗ СЕ УБЕДИХ ЧЕ БЪЛГАРИНА Е ТЪПО СЪЩЕСТВО ТУК НЕ ИСКА ДА ЧИСТИ И ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ И ПРАВИЛАТА НО КОГАТО ОТИДЕ В ДРУГА ДЪРЖАВА СПАЗВА ВСИЧКО ТОВА ЗАЩО

 7. Хора, хора!!! Какво общо имат данъците с подръжката на пространството около блока ви? Не искате ли да ви е чисто? Кой да дойде да изрине мръсотията освен вас? Работата на фирмите по сметопочистване и сметоизвозване е да съберат боклука от кофите и да го закарат в депото, но никой не е длъжен да дойде да ни почисти зад блока! Това е наше задължение. Нашите деца играят там!

  1. Браво! Подкрепям напълно! Когато си права, си права!

 8. Не мисля, че след като плащаме данъци някой е длъжен да събира след нас боклука, който не изхвърляме на съответното място. Улиците са целите в боклуци, детските площадки са осеяни с фасове и люспи от семки. Трябва ли да дойде някой специално да изгаси на пушелия цигарата в коша, защото той няма достатъчно култура и я хвърля на пътя или още по зле, там където играят деца. Или трябва някой да ходи след нас с едно кошче, защото плащаме данъци и може да хвърляме всичко навсякъде.