Община Ловеч представя Алманах за детско творчество „Пъстра дъга“ 2016 г.

Прочетено1564пъти

Страниците на четвъртото издание на Алманах за детско творчество „Пъстра дъга“ ще бъдат разлистени на представянето на 26.01.2016 г. от 17.30 ч. в Художествена галерия – Ловеч, изложбена зала „Вароша“.

В Алманаха са включени ученици, спечелили първа, втора или трета награда през 2016 г. от международни и национални конкурси, състезания и олимпиади в областите литература, изобразително изкуство, музика, танцово изкуство и наука.

Изданието отразява успехите на 87 ученици от пет училища, Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК и две народни читалища.

ИЛИ ОТ ОУ „Проф. Д. Димов“, ОУ „Хр. Никифоров“, ПЕГ „Екзарх Йосиф І“, Профилирана природо-математическа гимназия, ПГВМ „Проф. д-р Д. Димов“, Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК, Ловчанско читалище „Наука-1870“, гр. Ловеч и Народно читалище „Зорница 2010 – Нено Щрегарски”, гр. Ловеч.

Представянето на Алманаха ще се проведе с участието на учениците, включени в него, техните преподаватели, директорите на училищата, секретарите на народни читалища и родителите.

Алманах за детско творчество „Пъстра дъга“ се издава ежегодно от Община Ловеч и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Организаторите отправят покана за участие в Алманаха към всички талантливи деца и ученици и техните преподаватели от общината, които са спечелили първа, втора или трета награда от национални и международни конкурси, състезания и олимпиади през текущата година в различни области на познанието. Той е отворен и през следващата година има възможност да се допълни и с други области.

Целите на Алманаха са да се популяризират успехите на младите таланти и техните учители в дадена област през настоящата година и да се мотивират младите хора да развиват своите таланти.

Инициативата за издаването на ежегодния Алманах за детско творчество е на Постоянната комисия по Образование, наука, култура, младежта и децата към Общински съвет – Ловеч през 2013 г..

Изданието е включено в ежегодния Календар на културните събития на Община Ловеч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d1%8f-%d0%b0%d0%bb%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%85-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d1%82/

1 коментар

  1. Уважаеми Ловчалии, Общината РЕСТАРТИРА ЕВРО ПРОЕКТА ЗА ПОКРИТИЯ МОСТ, отново започва с ,,проекти“ сега под друга форма, наречени ,,Програма за опазване и управление на Покрит мост“, която включва и проекта за моста, не се отказват от обезличаването на Покрития мост. Кмета К.Маринова бързо забрави предизборните си обещания за проекта. Моста е в прекрасен вид, трябва малко освежаване на бялото и професионална консервация на дървената част. Разбира се всичко трябва да се разгледа и одобри от гражданите на Ловеч и след това предложено-одобрено и съгласувано от Министерство на културата и НИНКН . Трябва отново да защитаваме моста от алчната община. Общинарите се опитват да си пробутат евро-проекта на Минчо за ,,усвояване“ и да се възползват от издаденото строително разрешение през 2015г. за кичозния проект. Моля, прочетете внимателно и заповядайте на ,, ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ на Проект на Програма за опазване и управление на Покрит мост за периода 2017-2020 г. „, Обсъждането ще се ПРОВЕДЕ НА 20.02.2017 г. /понеделник/ от 17.00 ч. в заседателната зала на Общински съвет Ловеч. За целта ще трябва да се внесат от граждани предложения! в общината до 17 февруари, по повод на общественото обсъждане. Следете за повече информация в групата ,, Да запазим символа Покрит мост“, почетете внимателно обявлението на общината! http://www.lovech.bg/bg/obyavi-i-saobshteniya/pokana-za-obshtestveno-obsazhdane-na-proekt-na-programa-za-opazvane-i-upravlenie-na-pokrit-most-za-perioda-2017-2020-g

%d блогъра харесват това: