Община Ловеч получи специално учредена награда за „Социална ангажираност и добри практики“

Прочетено1454пъти

Специално учредена награда за „Социална ангажираност и добри практики“ бе връчена на Община Ловеч на 7 юни по време на Националния форум на социалните услуги, организиран от Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), Община Варна и Национален алианс за социална отговорност (НАСО).

Призът получи зам.-кметът Венцислав Христов, който благодари за наградата и подчерта, че Община Ловеч работи усърдно в утвърждаване на добрите практики в социалната сфера и че идеята е те да бъдат надграждани с всяка изминала година.

На събитието участваха широк кръг представители на съорганизаторите в лицето на МТСП и неговите агенции /заместник-министрите Росица Димитрова и Ивайло Иванов/, представители на общини и изпълнителния директор на НСОРБ Гинка Чавдарова, президентът на Европейската мрежа на доставчиците на социални услуги (EASPD) Джеймс Кроу, представителят на Комитета по правата на хората с увреждания на Съвета на Европа Димитриос Николски, НПО и представители на социални услуги на общините.

По време на форума бе  дадена трибуна и възможност за представяне на самите социални услуги, техните екипи и възможностите на техните ползватели, и чрез добър опит бяха очертани основните посоки на тяхното бъдещо развитие. По време на реализирането му бе извършен обмен на добри практики, дискусии и формиране на препоръки по европейски и национални политики, възможности за поставяне на въпроси, получаване на отговори и много други. В рамките на програмата бяха включени няколко дискусионни панела, между които е изнесена приемна на Министерството на труда и социалната политика.

Като водещ фокус на програмата на форума бяха включени темите за социални услуги,  заетост на хората с увреждания на отворения пазар на труда с поглед към развитието на социалната сфера, подкрепяща личностното развитие на хората, имащи нужда от подкрепа. Включени  бяха и традиционно предизвикващи интерес теми като обмен на добри практики от Европа и България, отговорностите на местните власти и партньорствата с тях за подкрепа развитието на заетост, социални услуги и социално включване, европейско и национално партньорство, работа по Европейски семестър.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b8-%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d1%83%d1%87%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b5/

1 коментар

  1. И какво всъщност е свършено, че чак до награда стигнахме???

%d блогъра харесват това: