май 12 2017

Община Ловеч отличи заслужили граждани по повод Празника на града 11 май

Прочетено2719пъти

Със званието “Почетен гражданин на Ловеч“ днес на тържествена церемония бе удостоен професор д. м.н. д-р Никола Владов. Той получи също „Символичен ключ на Община Ловеч“, статуетка „Ловешка крепост“ и  „Почетен медал на гр. Ловеч“ за огромния му принос в постигнатите съпоставими с европейско ниво постижения в чернодробните трансплантации, за  високия му човешки и професионален морал в дейността на българското здравеопазване и издигане престижа на Ловеч.

Със званието “Заслужил гражданин на Ловеч“ бе удостоен Найден Ангелов, като получи също почетна значка на гр. Ловеч и с почетен медал. Найден Ангелов е дългогодишен учител, общественик, допринесъл за издигане престижа на Ловеч в областта на културата и образованието.

С „Почетен медал на гр. Ловеч“ бяха удостоени Мишел Го – преподавател, дългогодишен, активен член на Асоциация  „Доверие България“, кинорежисьорът Иван Терзиев – създател на филмите „Мъже без работа“, „Силна вода“ и „Селцето“, и актьорът Стоян Георгиев – един от основателите на професионалния драматичен театър в Ловеч.

Три чуждестранни делегации пристигнаха за празника в Ловеч – от Берат (Албания), от Лотошино (Русия), и от Изяслав (Украйна).

Те са водени съответно от Члирим Бриску (Mr.Çlirim  Brisku)-  зам.-кмет на Берат(представител на кмета Петрит Синай), Екатерина Долгасова – кмет на Лотошински муниципален  район и Валентина Корнийчук – кмет на Изяслав.

И тримата гости бяха удостоени с „Почетна значка на гр. Ловеч“ за изключителен принос в развитието на дружеските и културни взаимоотношения.

По-късно на церемония в ресторант „Ловеч“ бяха връчени и наградите за „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ за 2016 година.  „Месокомбинат – Ловеч” АД – Ловеч, спечели наградите „Инвеститор на годината” и „Бизнесмен на годината” в категория „Големи предприятия”. Наградата за инвеститор връчи на изпълнителния директор Румен Андреев кметът Корнелия Маринова.  Андреев заяви, че не за първи път получава тези награди и че за тях най-важен е град Ловеч.

  В категория „Малки предприятия“- до 50 работници на трудов договор и годишен оборот до 5 хиляди лева – наградата отиде при „Матев- млекопродукт“ ЕООД. Наградата на собственика Владимир Матев бе връчена от Михаил Михайлов, председател на Съвета за икономическо развитие на Община Ловеч.

В категория „Средни предприятия“ – до 250 работници на трудов договор и годишен оборот до 15 хиляди лева – „Бонмикс“ ЕООД. Наградата  на управителя Илия Крачунов бе връчена от зам.кмета на Община Ловеч Цветан Георгиев.

В категория „Големи предприятия“ – над 250 работници на трудов договор и годишен оборот над 15 хиляди лева –  „Месокомбинат – Ловеч“ АД.  Наградата на управителя „Месокомбинат – Ловеч“ АД Румен Андреев бе връчена от председателя на Общинския съвет Петър Цолов. Предприятието повече от 20 години е сред най-големите предприятия в бранша.

„Матев- млекопродукт“ ЕООД получи и извънредна награда (кристал с инкрустиран герб на Ловеч) за принос в развитието на местния бизнес в сферата  млекопроизводството и по случай 25-годишнината си.

Същата награда получи и „Велга“ ООД  в лицето на Ивайло Дочев, връчена от кмета Маринова.

Официалното тържество започна от сутринта в и пред новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“. Тук присъстваха Ловчанският митрополит Гавриил, депутатът Милко Недялков, областният управител Георги Терзийски, председателят на ОбС Петър Цолов,  чуждестранни гости.

В своето тържествено слово кметът Корнелия Маринова каза:

„Много рядко говоря пред толкова хора и това не е случайно. Ръководя се от принципа, че действителните отношения на ръководството на общината с гражданите включва много повече от говорене.

То  включва преди всичко вършете на работа. И това е главното в нашата дейност като екип, ръководещ  общината вече година и половина.“

Поздравителни адреси до Община Ловеч и кмета бяха получени от президента на РБългария Румен Радев, от председателя на Народното събрание Димитър Главчев и от министър-председателя  Бойко Борисов, както и от много други общини и институции.

В Ловеч пристигна и вицеконсулът на Руската федерация в Русе Алим Жаманов със съпругата си, за да връчи лично поздравителен адрес от името на консула.

По-късно кметът на Ловеч Корнелия Маринова проведе кратки срещи в кабинета си с посланика на Казахстан г-н Темиртай Избастин и с генералния консул на Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани.

Както е известно, Ловеч празнува в деня, когато църквата почита паметта на Светите братя Кирил и Методий, небесни покровители на града край Осъм.

Довечера са спектакълът „Шоуто трябва да продължи“ на НМТ „Стефан Македонски“ – София и концертът на група „Фондацията“ на площад „Екзарх Йосиф Първи“, след което има лазерно шоу и голяма празнична заря.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d1%81%d0%bb%d1%83%d0%b6%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0/

Коментари

  1. Ми що пред храма на сатаната?

%d блогъра харесват това: