Община Ловеч осъжда кървавия атентат в Бургас

Прочетено1356пъти

Кметът разпореди засилен контрол на пропускателния и охранителния режим

Община Ловеч осъжда кървавия атентат в Бургас. Не приемаме никакви форми на тероризъм и агресия и призоваваме всички наши съграждани да реагират категорично против всяка проява на насилие и омраза, се казва в изявление на кмета Минчо Казанджиев. Поднасяме своите най-искрени съболезнования към близките на загиналите, споделяме тяхната болка и пожелаваме скорошно оздравяване на ранените, поднасяйки своето съпричастие към преживяното от тях, посочва още Казанджиев.

Община Ловеч безусловно заклеймява отнемането на живота на мирни граждани и се обявява категорично против терористичната дейност като сериозна заплаха за световния мир, пише кметът в съболезнователен адрес до посланика на държавата Израел у нас Шаул Камиса-Раз. Той уверява Негово превъзходителство, че нашите съграждани подкрепят в този труден момент пострадалите и семействата им, както и усилията на световната общност за укрепване на демократичните ценности и поставяне на бариера пред всякакви форми на екстремизъм.

Кметът Казанджиев разпореди засилен контрол по изпълнение на заповедите, касаещи пропускателния и охранителния режим в община Ловеч. Той поиска в писмо до собственика на четвъртия етаж на сградата на общинската администрация „Инвестстрой” ЕООД  да бъдат взети допълнителни мерки в тази посока. Казанджиев препоръча на директорите и управителите на училища, обслужващи звена, детски градини и ясли, социални услуги и домове в общината също да засилят текущия контрол по пропускателния и охранителния режим там.

Кметът призовава гражданите на община Ловеч към увеличена бдителност, за да бъдат гарантирани сигурността и обществения ред.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%be%d1%81%d1%8a%d0%b6%d0%b4%d0%b0-%d0%ba%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%8f-%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0%d1%82/

2 коментара

  1. Не мога да разбера защо е нужно всичкото това говорене от страна на кмета и засилване на режими и не знам си какво … след дъжд качулка.Къде е общинското звено „СКОРС“? Не съм виждал жив служител по улиците от месеци, като изключим по платените паркинги. А нали точно те трябва да осигуряват обществения ред в града?

  2. Много интересно. Навсякъде приоритетно пазят туристите и хората, само тук пазим кмета и общината 🙂

%d блогъра харесват това: