мар. 23 2016

Община Ловеч изрази съпричастност към жертвите на тероризма в Брюксел

Прочетено1425пъти

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Като жители на  европейски град, какъвто е Ловеч, изразяваме нашата съпричастност към жертвите на тероризма в Брюксел, в сърцето на Европейския съюз, на които станахме свидетели вчера. Това заяви тази сутрин кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на общо събрание на служителите в залата на Общински съвет.

Всички общински служители почетоха паметта на загиналите невинни жертви в Белгия с едноминутно мълчание

Кметът Корнелия Маринова подчерта още тревогата на ловешките граждани за заплахите към демократична общност, както и дълбокото възмущение от варварските актове на летището и метрото в Брюксел. Къде са границите на толерантността ни, когато са заплашени устоите на нашата общност, попита кметът. Вярвам в нашата обща гражданска съвест, нетърпимост към агресията и всички антидемократичните прояви, завърши обръщението си кметът на Ловеч.

Община Ловеч изпрати съболезнователна телеграма до посолството на Кралство Белгия у нас, с която заявява своята болка заедно с близките на жертвите и увереност в ценностите на общия ни Европейски дом.

Ръководството на Община Ловеч апелира към своите служители, както и към всички граждани, за повишена бдителност по въпросите на обществения ред и евентуалните прояви на тероризъм и радикализъм на наша територия.

Утвърдена е актуализирана инструкция за сигурността, на пропускателния режим и охраната на административната сграда на Община Ловеч, както и действията  на служителите при извънредни ситуации. Със същата ще бъдат запознати всички служители в институцията.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%ba%d1%8a/

%d блогъра харесват това: