Община Ловеч: Забележим напредък в изпълнението на ремонтите в Ловеч

Прочетено3196пъти

Забележим напредък в изпълнението на строителните работи в града бе констатиран при поредната обиколка, направена  на 25 юни от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Ремонтът на централната градска част се движи в рамките на одобрените календарни графици. През следващите дни ще бъде готова настилката по пешеходната зона от ул. „Александър Стамболийски“ до ресторант „Централ“ (бивш„Рязан“) и площада пред ОББ.

Почти готови са ДГ „Радост“ и дворът на училище „Васил Левски“, а ДГ „Зора“  отдавна е завършена.

От ремонта на Националната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ остава да се прави само една фасада. Строителните дейности в детската градина в кв. „Гозница“ също са напреднали. Помещенията в момента се почистват, остава да се оформи дворното пространство пред красивата сграда.

В най-ранен етап  на строителство (изкопни дейности) поради късното започване е изграждането на спортната зала и рехабилитацията на двора на ОУ „Проф. Димитър Димов“ в кв. „Младост“. По договор приключването на строителните работи трябва да стане в срок от 7 месеца.

Пред завършване е училищният двор на СУ „Свети Климент Охридски“ в центъра на града, като цветните настилки на спортните площадки привличат погледа отдалече.

По време на обхода кметът Маринова  разговаря с отговорниците на обекти и част от работниците, с които вече се познава лично.  Майсторите са от различни части на страната  – има от Разград,  Кнежа, Долни Дъбник, както и две младежки групи от Стара Загора.  Граждани пък изразиха задоволството си, че готовите площи изглеждат много добре и след завършването на проекта през октомври градът  ще е много по-хубав.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b8%d0%bc-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%8a%d0%ba-%d0%b2-%d0%b8%d0%b7%d0%bf/

11 коментара

Skip to comment form

 1. Забележим напредък към края на мандата.

 2. Една усилена работа кипи, а пък и качествена!!! Страшен напредък, докато свършат ще трябва да се връщат отначало да ремонтират ремонта!!!

 3. Нека се отчита дейност и преизпълнение на плана…

 4. ПонапрЪднали са в ……………..

  1. Прилича на един друг проект, дето вашите изАкаха в квартал Червен бряг

 5. Ако не трябваше да развалят и пренареждат няколко пъти новите плочки пред к-с Космос, щеше да е „още по-забележим“

 6. А след това се питам?Ще има ли Хора,който ще ходят….по новите плочки???

 7. С тия затворници от снимката, няма как да не е забележим.

 8. Dano.tazi..godina.kato.si.doidem.na.vakanciq.daneee.kató.minalata.palen.xaos..

 9. …..а ДГ „Зора“ отдавна е завършена….. с разкопан двор и без ограда…..и децата вече се завърнаха там….

 10. На тия им плащат повече от колкото работят

%d блогъра харесват това: