Общината: Градът е по-чист след акцията, която се проведе на 21 април

Прочетено1941пъти

Служителите на Община Ловеч масово се включиха в доброволческата акция „Да почистим Ловеч заедно”, която се проведе преди обяд на 21 април 2018 г., събота. Идеята беше да посрещнем Световния ден на Земята – 22 април, в един по-чист и приветлив град.
На 11 възлови места се насочиха усилията на служителите, за да се почистят изхвърлените през зимата отпадъци. Заедно със служителите в акцията се включиха кметът Корнелия Маринова, заместник-кметове и директори на дирекции в общината, както и общински съветници.
Вниманието бе насочено главно към зелените площи в междублоковите пространства, детските площадки и местата за отдих. Община Ловеч осигури за всички чували и ръкавици. Отпадъците бяха събрани в чувалите и складирани за извозване.
След като приключи акцията в ЖК „Младост“, кметът Корнелия Маринова се запозна със състоянието в някои от останалите участъци. Почистването обхвана ЖК „Червен бряг“, ЖК „Здравец“ , кв. „Вароша“ и кв. „Дръстене“ , кв. „Дикисана“ и кв. „Колю Фичето“ , кв. „Гозница“ , кв. „Продимчец“ , пътя от автогара Ловеч до кв. „Гозница“ , детелината на изхода на Ловеч към Угърчин, изход от Ловеч към Севлиево и парка „Стратеш“.
По-рано беше отправена поканата към всички фирми и организации, администрации и жители, да се включват активно в почистването. Част от гражданите наистина се включиха дейно, например Андрей от кв. „Гозница“ окоси крайпътната трева. Други се оправдаваха, че не знаят за акцията, въпреки разгласата, включително с бележки по входовете на блоковете.
Важното е, че след като миналата събота Ловеч стана по-зелен с 1200 новозасадени дръвчета, тази събота стана и по-чист

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%8a%d1%82-%d0%b5-%d0%bf%d0%be-%d1%87%d0%b8%d1%81%d1%82-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%b0%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0/

6 коментара

Skip to comment form

 1. Важното е пи ара… Догодина пак…

 2. Доброволно??? Айде нема нужда

 3. Щрак /пак!/ кметица на портрет
  до камари смет навред.
  😀
  Здесь мусора уборка,
  мэр русая позёрка
  и труппа “ балансёрка“.
  +++
  Да здравствует Ленин!
  Да здравствует ленинский субботник
  в нашем счастливом городе Ловеч!
  До 1989-ого года так звучали слова всегда в апреле,
  к дню рождения Ленина- 22 апреля.
  Теперь только в Болгарии и в России опять празднуют Ленина,
  но для отвода глаз уже как День Земли.
  И традиция ленинских субботников сохранена во веки веков.
  Аминь!
  *
  П.П. Ленинский субботник – сознательный организованный бесплатный труд на благо общества в свободное от работы время, в выходные (откуда и происходит название). Для большинства населения это был принудительный труд.
  /Википедия/

%d блогъра харесват това: