Общината: Готово е заданието за преустройство на терена на бившата казарма в Ловеч в градски парк

Прочетено1686пъти

Изготвено е задание за „Преустройство на терена на бившата казарма в централната градска част на град Ловеч в градски парк“, съобщи на 13 март 2018 г. главният архитект на Община Ловеч арх. Минчо Петков. Целта е интегрирано възстановяване на изоставения и неизползван градски терен, който вече е предаден за стопанисване на общината.  След приобщаването на терена към градската структура той ще стане достъпен за населението и се създаде изпълнен с живот културен, образователен и спортно-рекреационен градски център.

В подготовка за обявяване на конкурс, Община Ловеч организира фокус-група от специалисти и общественици и инициира процес за директно представяне на идеи и предложения от гражданите. Проектът  за задание  ще бъде представен за широко обществено обсъждане.

Предвижда се да има три центъра – музеен, на изкуствата и център за спорт и развлечения.  Запазва се многофункционална открита площ за концерти на открито с място за сцена, техническо оборудване и обслужващи зони. Възможност ще има и за ресторант или кафе-аперитив с лятна градина.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%83%d1%81%d1%82/

5 коментара

Skip to comment form

  1. Уважаеми архитект Петков града мисля че няма нужда от още запустяли паркове. Направете нещо смислено най-накрая бе имаше какви ли не предложения за развитие от будни граждани за тази територия вие парк. С него няма да постигнете нищо различно освен отново същата гледка която гледаме в момента вътре през срутената на места ограда. Нямам думи….

    1. Защо, не е лоши в града да има един хубав озеленен парк за малките деца и пенсионерите. Не виждате ли, че в града няма нищо повече от пенсионери, които в близко бъдеще и те ще намалеят. Града се топи. Половината от жилищната площ е безлюдна. Какво смислено може да се направи- може би една музейна сбирка на бездушието на изминалите 30 години .

    2. Точно защото се топи трябва да има някаква индустрия в този град да се развива. Мисля че имаме предостатачно места за отдих и за малки и големи. Каква ми е ползата от още един парк който след определен период ще заприлича на попската градинка или на тази под ХЕИ, която е просто покъртителна.

  2. АКО Е КАТО ЦЕНТЪРА , ПО ДОБРЕ Е ДА НЕГО ПИПАТЕ !!!

    1. Нещо такова ще да е