В област Ловеч продължава да вали, някои от общините удължиха ваканцията на децата

Прочетено3936пъти

В област Ловеч вече повече от 24 часа вали сняг. В община Тетевен снежната покривка е около 50 см. Всички пътища са проходими при тежки зимни условия. До обед още е възстановено електрозахранването в населените места, където е имало проблеми. Няма бедстващи, няма затрупани или закъсали автомобили, снегорините работят непрекъснато. Със заповед на кмета на общината д-р Мадлена Бояджиева 9 и 10 януари ще бъдат неучебни дни, а занятията ще започнат на 11 януари.

В общините Ябланица и Ловеч обстановката е спокойна. Пътищата са проходими при тежки зимни условия, няма пострадали, бедстващи, затрупани или закъсали МПС. Няма населени места без електрозахранване, снегопочистващите фирми са на терен.

В Троян на терен са общо 26 снегопочистващи машини. Почистват се 109 км общинска  пътна мрежа и 280 км улична мрежа в града и селата на общината. Всички пътища са проходими при зимни условия, няма населени места без ток. От 13.30 ч. е възстановено електроподаването и във Врабево и Белиш, където преди това е имало проблем. Всички детски градини и ясли на територията на цялата община работят нормално, имат ток и горива, осигурен е достъп до тях. Общината обявява 9 януари, понеделник, за неучебен ден.

В Угърчин снежната покривка е около 30-40 см, всичко е спокойно, няма навявания, няма затворени пътни участъци, няма населени места без ток, след като аварията в общинския център вече е отстранена. Учебните занятия в общината ще започнат на 11 януари, като дните 9 и 10 са неучебни със заповед на кмета Станимир Петков.

В общините Априлци и Летница обстановката е спокойна, няма бедстващи, няма населени места без ток, няма пострадали или затрупани хора и коли.

В Луковит електрозахранването е възстановено във всички населени места. Със заповед на кмета на общината Иван Грънчаров ваканцията на децата се удължава с още три дни – 9, 10 и 11 януари, а учебните занятия започват на 12 януари.

Областният управител Ирина Митева, която е и председател на Областния щаб за защита от бедствия, напомня, че метеорологичната прогноза на БАН предвижда опасно ниски температури през почивните дни. Бъдете внимателни!

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d1%8f%d0%ba%d0%be%d0%b8/

3 коментара

 1. коя снегопочистваща техника е на терен като не се вижда никаква такава и пътищата около Ловеч са затворени , кое е спокойна обстановка???

  1. Кирил Георгиев
   Не бе Димитров.Обстановката по пътищата никак не е спокойна/реално/.Но са спокойни управляващите ,щото си мислят,че им вярваме като ни баламосаха с обясненията,че при такава „люта“ зима нищо повече не може да се направи,освен да ни призоват да си стоим в къщи.
   За зимата се мисли още през лятото и се правят снегозащитни пояси,както са се правели някога.А там където и това е недостатъчно,снегорините не спират,а постоянно подържат почистеното да не го завее пак.
   Ама как да не ГИ изненадва зимата,като харчат повече пари за лентички и за ножици,отколкото за снегозащита!

 2. кметът ще помисли ли за децата ни, които пътуват от други населени места до ловеч и утре няма да могат да се приберат за да отидат в понеделник на училище..или те не са важни ….как да се обясняваме с учителите….и кой ще ги извини….защо само в община ловеч не ги разпуснаха..защото всичко е „спокойно“ ли…

%d блогъра харесват това: