«

»

юни 30 2013

Разпечатай това Публикация

Областният управител проведе работна среща със 17 регионални структури на изпълнителната власт

Прочетено1239пъти

ou300613BОбластният управител на Ловеч Милко Недялков продължи днес, 28 юни, поредицата от работни срещи с териториалните структури на изпълнителната власт в област Ловеч. 17 ръководители на звена представиха пред Недялков дейността си, като очертаха и някой от проблемите.

Искам да върна традицията за тези срещи – областната администрация и териториалните структури да продължат да работят в добро взаимодействие и да се търсят пътища за разрешаване на проблемите най-вече на хората от област Ловеч, каза в началото на срещата областният управител. Той прояви интерес към материалната база и кадровото обезпечаване на службите, както и към проблемите, които могат да се решат със съдействието на областната управа. По думите на Недялков трябва да се търси решение на „проблемите, които стоят всеки ден пред хората, както и да не се изпускат проблемите в перспектива, да продължат започнатите проекти, но и да се отдаде внимание на ежедневните проекти във всяка една сфера на живота”.

В работната среща участваха д-р Тихомир Бенев, изпълнителен директор на МБАЛ – Ловеч, Снежана Алексиева – директор на „Социално подпомагане”, Михайл Киров – директор на службата по геодезия, кадастър и картография, д-р Венета Иванова – РЗОК, д-р Цветолюба Генкова – РЗИ, Цветозария Гатева – ТП на НСИ, Виктор Стойчев – териториален офис на НАП, Митко Митев – директор на Инспекция по труда, Минчо Диков – Регионална служба по заетостта, Райко Райков – началник на РИО на ММС, Георги Грозданов – директор на Областна пътно управление, Георги Иванов – директор на ОДП – Ловеч. В срещата участваха и представители на други структури.

ou300613AСред основните проблемите, които се очертаха по време на срещата, са липсата на места на нова компютърна техника и недоброто кадрово обезпечаване в определени сфери като здравеопазването. В момента имаме добра кадрова обезпеченост, но една част от персонала е навършил вече пенсионна възраст, друга е над 50-годишна възраст, а няма млади хора, които да поемат работата, обясни д-р Бенев. Той акцентира, че материалната база в болницата е остаряла, но с европейски средства се правят ремонти на отделенията. Подобно е положението и в Държавната психиатрична болница, но при тях липсата на специалисти е осезателна по думите на Катя Едрева. Тя подчерта, че от 22 щатни лекарски бройки са заети само 15, липсват и медицински сестри. Едрева акцентира и върху неуредици в нормативната уредба по отношение на полицейската охрана на съдебното отделение, което е единствено в страната и в него се лекуват 35 невменяеми с тежки престъпления.

Д-р Венета Иванова алармира, че по данни на РЗОК един от сериозните проблеми е, че 18,9% от населението на област Ловеч не е здравно осигурено. Областният управител поиска допълнителна справка за това по общини.

На срещата бяха изнесени данни за нивото на безработица в областта – 16 %, което е над средното за страната, че събираемостта на данъчните приходи към края на май е 30 млн. лв при заложени годишно 70 млн. лв. Бяха поставени и други текущи за службите проблеми.

Макар времето да е кризисно и с голяма динамика бих искам все пак да осигурим нормално съществуване на хората от областта и изпълнението на техните функции. Няма човек, който в определен етап от живота си да не допира до службите, които вие ръководите и трябва да се работи на по-големи обороти, каза в заключение Милко Недялков като увери всички, че денонощно е на тяхно разположение за решаването на всеки казус със силите на администрацията, а „и с моята настойчивост, която дължа на професията си журналист”.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%b5-%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%bd/

%d блогъра харесват това: