мар. 22 2013

Областният управител проведе консултациите за РИК, не бе постигнато съгласие за зам.-председател и секретар

Прочетено2088пъти

rik2303131Областният управител на Ловеч Ваня Събчева проведе на 20 март консултации с парламентарно представените политически партии и коалиции, както и такива с представител в Европейския парламент за определяне състава и ръководството на Районната избирателна комисия /РИК/ във връзка с провеждането на предсрочни парламентарни избори на 12 май, съобщават от Областна администрация.

13 е общият брой на състава на РИК. ПП ГЕРБ има право да предложи 6 членове, Коалиция за България – 2, ДПС- 2, Атака – 1, Синята коалиция и НДСВ също по 1 член.

В консултациите се включиха представители на всички поканени партии с изключение на „Атака”, обявили предварително невъзможност за участие. По-късно те са внесли своето предложение. ГЕРБ се представляваше от общинския ръководител в Ловеч Корнелия Маринова, Коалиция за България от Димитър Горов и Емил Моев, Тодор Пеев, Иван Арабаджиев, д-р Георги Митев и Младен Близнаков се явиха като представители на Синята коалиция. Представител на НДСВ бе областният координатор д-р Красимир Гунешки, а ДПС се представляваше от областния си лидер Юнал Мъстънов.

Областния управител Ваня Събчева след проверка на документите на участниците откри консултациите и разгледа направените предложения. Присъстващите се обединиха около предложението на ПП ГЕРБ за председател, а именно РИК да бъде оглавена от юриста Валентина Недялкова, която вече бе начело на районната избирателна комисия на проведения през януари референдум.  За зам.-председател и секретар не бе постигнато споразумение.

Подробен протокол от консултациите с направените предложения и обсъждания са внесени в ЦИК, от където се очаква да вземат окончателното решение за състава на РИК – Ловеч и разпределението на длъжностите. Крайният срок да се случи това е 27 март.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb-2/

Коментари

 1. Илиян Пеевски каза:

  А защо не е постигнато споразумение? Това напишете. Напишете, че Герб ако може да глътне цялото земно кълбо и всички ръководни постове да са за него.

  Сега ясно ли ви е защо АТАКА отсъства и няма смисъл да си губи времето с подобни безсмислени сбирки, наречени… консултации.

  Нищо де, то няма два месеца и Герб ще се „приземи“ на земята около НДСВ и бързичко ще „изтрезнеят“.

 2. Д-р Данийка каза:

  Илиянчо, чета си разни сайтове и ти хвърлям по едно око от време навреме. Да не си помислиш, че вчерашното ми мълчание е признак на невнимание. Та чета си накакви спомени от 2009 година как един алчен търгаш Сидербаум ли беше, Сидергрубер ли, продавал избираемите места в листите си на желаещи паралии с мераци за депутати. Ти да видиш!!!

 3. Илиян Пеевски каза:

  Тъпичко, Гешева… пробвай пак

 4. n.e. каза:

  Колеги и приятели, обръщайте внимание повече на причините а не на следствията. Истината е че Ловеч независимо от това кой е на власт не може да се отърве от своя Валия. Модерната дума май беше местен олигарх. Човека вече колко години си има кмет. От известно време си има и председател на ОС а след няколко месеца ще си има и няколко депутата. Каквото и когато да поиска в Ловеч го получава, но това явно отдавна не му стига. Истината обаче има и друг прочит. Този от обратната страна на луната. Та така погледнато тя е, че бизнеса и в частност инвеститорите бягат като дявол от тамян от подобна среда, като Ловешката. За справки и сравнение оста Плевен – Ловеч. Какво представляваха двата града преди 25 години и какво представляват сега. Как се развива единият и как другия…? Все риторични въпроси. Иначе и двата са на един……..разстояние а по моя няма и толкова. За съжаление вече твърде различни и то не в полза на Ловеч.

 5. Д-р Данийка каза:

  Тъй и тъй стана въпрос, Илиянчо, да вземем да кажем най-накрая как се изтъргува избираемото първо място в ловешката листа през 2009 година? Носят се слухове, че и ти си бил намазал от пререждането на кандидатите, не само Сидер ефенди.

 6. Данчо Заверджиев каза:

  Днес е Тодоров ден, Честит имен ден на г-н Тодор Пеев и на всички, които празнуват днес !

  http://www.youtube.com/watch?v=4ywWYSBmAdk

  п.п. тъй като „Ловеч днес “ до сега не е отбелязал този празник си позволих да пиша в първата тема от новините

 7. Pavlina Gesheva каза:

  Нерде Ямбол, нерде Стамбул… 🙁
  Пеевски,
  Свали лулата,
  сложи си очилата
  и спазвай в сайта правилата!!
  Материалът, под който коментираш, няма нищо общо с мен!
  Друг на моето място, най-вече ти, при тази публична обида би завел веднага съдебен иск за нанесена морална вреда – без изобщо да се възползва от „компетентната“ медиаторска намеса на нашия всезнайко. Аз обаче ще изтрия с разбиране и снизхождение тази първа твоя плюнка от името си. Понеже съм хрисима жена, изпълнявам и заръката ти („пробвай пак“). Ето исканата проба – лично, искрено за твоята особа:

  Полегнал нашироко, сам в кревата,
  побарвайки със страст лулата,
  написа злобно: Тъпа е жената!… 🙂 🙂

 8. Данчо Заверджиев каза:

  “… У дома си да си, и да те пъдят. Как може да става туй, господи, как. Кой хвърля брат против брата и син против баща Защо доброто го няма, а злото се шири Да те подгони мечка, ще срещнеш вълк, да избягаш от оса – змия ще те ухапе. Няма милост, няма блага дума, няма почит. Защо, господи Защо

  Когато купуват или продават нещо, на хората очите са в кантаря. А защо, когато съдят човека, когато животът му е на косъм, гледат през пръсти Нема ли човек да разбере, че Милен не е направил нищо, че е прав, че е чист Защо убиват невинния и защо притискат сиромаха Защо, господи Защо

  Земята ражда толкоз, колкото е раждала и по-рано. Защо има гладни, защо има голи и боси А там, отвъд границата, що е! Чуждото се взема като свое, вкъщи в къта е седнал пришълец и пъди навън стопанина, праща го като добитък в яхъра. Старците са навели глави, мъжете стискат зъби и мълчат. Защо в таквоз усилно време криеш себе си, господи Защо …”

  „Вълкадин говори с Бога“ от Йордан Йовков

 9. Благодаря, Данчо, за поздрава! Хубава вечер!

 10. Илиян Пеевски каза:

  Другарко Pavlina Gesheva, вие как разбрахте, че става дума за вас? Нещо май стана – гузен негонен бяга?

  „Тъпичко, Гешева“ е идиом в Ловеч от доста време. Каква е първопричината и дали засяга конкретно вас, някоя друга другарка или някакво конкретно събитие – не знам и не ме интересува. Да не говорим, че „д-р Данийка“ все пак е в мъжки род, а не в женски такъв. При използване на идиоми не се спазва дали е мъжки или женски род, дори едно събитие би могло да бъде определено като „Тъпичко, Гешева“, защото това не е обръщение, а средство за въздействие в публицистичния стил. Нъл тей, другарко, която се изживявате като „публично обидена“. Ах, недей 🙂

  А идиомът е вид устойчиво словосъчетание, чието цялостно значение не е изградено от значенията на съставящите го думи. Това за ваша обука и на памят.

  Колкото до самият „Данийка“, мисля никът е много подходящ за това същество, което стои зад него. Нека припомня малко Дж.Хелър и „Параграф 22“:

  „Доктор Данийка беше много спретнат, чист човек, за когото най-приятният начин да прекара времето си бе да седи нацупен. Имаше мургава кожа и дребно, навъсено лице с тъжни торбички под двете очи. Той постоянно се тревожеше за здравето си и почти ежедневно отиваше да му премерят температурата в амбулаторията, Обичаше да седи на слънце със запушен нос и да се чуди за какво толкова се тревожат хората. Освен за здравето си той се тревожеше за Тихия океан. Доктор Данийка беше чувал, че хора, които обичат да се качват в самолет, всъщност дават отдушник на подсъзнателно желание да се изкачат обратно в майчината си утроба. Йосарян направи така, че доктор Данийка да получава надбавки за летене, без някога да се връща в утробата на майка си.“

  Нали се сещате, що за същество може да си сложи подобен ник? 🙂

  п.п. Другарко Pavlina Gesheva, сега да не почнете да ми подскачате за „другарко“, че било обида. В ОбС Троян отдавна уточнихме и изяснихме с другарите и другарките от Герб Троян и представителите на синята компартия СДС и ДСБ, че това не е обидно. Щото бива ли една хрисима жена да се разкарва до съда.

 11. Д-р Данийка каза:

  Илиянчо, защо си решило, че само ти и ибрикчиите от партийката ти имате право да протестирате срещу публикации в медиите? Я да дръпнем пак дяволето за опашлето: кой е Ахмед Рами и какво го свързва с вожда Сидероглу, уж противопоставящ се на застрашаващия и България бич на исляма?

 12. Pavlina Gesheva каза:

  Браво, браво – атакистът гном
  знае все пак що е идиом!
  Жалко, че другарят Илиян
  е самотник зъл и грубиян,
  втръснал с „простотии“ на Троян.

  П.П. Другарю Пеевски, сега да не вземеш да ми подскачаш яко лоена топка за „простотии“, че било обида. Не е тайна за никого в БГ как първи ги записахте в политическия словен регистър – като своя запазена марка – во главе с Вожда си. Тъй де…Щото бива ли един мъжкар атакист да се разкарва бадева до съда.
  Казах.
  Хайде, другарю, остани с Богом и със земляка си д-р Данийка, за когото явно си интересен от професионална или партийна гледна точка…Ваша си работа…!

  Безсмислено е пак да репликираш и спамиш тук само за да потвърдиш на всяка цена думите ми. 😉

 13. Илиян Пеевски каза:

  Другарко, Pavlina Gesheva, ама моля ви се – вие никого не можете да обидите, не се притеснявайте и не се надценявайте.

  Все пак наистина съм много „лош“. Все не успявам да ви поздравя за вашата поезия, с която напоително заливате този сайт. За една толкова известна ловешка химичка, поезията ви е забележителна. Толкова е непринудена, сигурно ви идва от вътре? Мислили ли сте да я отпечатате на тоалетна хартия?

  п.п. Как разбрахте, другарко Pavlina Gesheva, че Данийка ми бил „земляк“ и останалите „подробности“? Как и от къде, другарко, от къде знаете? Но, както писах по-горе по друг повод – Тъпичко, Гешева 🙂

%d блогъра харесват това: