февр. 05 2013

Областният управител посрещна вицепремиера Симеон Дянков, той посети обекти от културно-историческото наследство и Езиковата, срещна се с кметове

Прочетено1463пъти

dqnkov502131Вчера областният управител на Ловеч Ваня Събчева посрещна вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Той посети обекти от културно-историческото наследство – крепостта „Хисаря” и Римската баня в кв. „Вароша”, предоставени от държавата за управление и стопанисване на община Ловеч. Финансовият министър бе и в църквата „Успение Богородично”, където бе посрещнат от Негово високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил. Двамата разговаряха за историята на Светата обител и нуждата от ремонт. „Имам идея как с допълнителни пари от държавата, извън европейските проекти, да се финансират тези обекти, за да могат да станат един завършен маршрут“, заяви министърът и се ангажира да намери начин за ремонт на църквата.
    Този обект върви най-добре от всичките 11 спортни зали, които се изграждат в момента с държавно финансиране и ако времето остане добро, тук първо ще имаме готова зала, констатира вицепремиерът на строителната площадка на новостроящата се мултифункционална спортна зала в Езиковата гимназия в града. Само за месец това е второто му посещение при строителите. Министър Дянков обясни още, че в момента се работи и по по-малък проект, който да се използва в начални училища.
    Финансист номер едно се включи в работната среща за подготовката на кампанията «Да изчистим България за един ден», която се проведе по време на неговата визита в Областна администрация и официално се присъедини към инициативата. Там той разговаря с кметовете на общини от областта и с директори на териториалните структури на изпълнителната власт.
    Правилното решение е държавата да се върне като собственик или съсобственик в сегашните общински болници. Те са в криза от 2006 година, каза още министър Симеон Дянков в отговор на въпрос от кмета на община Троян Донка Михайлова. Според него при сегашното положение здравната система винаги ще е в дефицит.
    Министърът бе категоричен, че въпросът с опасните химикали трябва да се реши един път завинаги с активното участие на държавата. Темата бе повдигната от директора на Областната дирекция  по безопасност на храните в Ловеч д-р Ивайло Йотов.
    На срещата кметът на община Летница Красимир Джонев постави въпрос за възможността изграждането на  приюти за безстопанствени животни да се осъществи на база съдружие на няколко общини.
    Симеон Дянков увери присъстващите, че се прави необходимото за солидарно поемане на отговорност от държавата и общините при наложени финансови корекции по различните оперативни програми, че се работи активно за оптимизиране на формулите за разпределяне на средствата за зимно снегопочистване, както и за изравнителните субсидии – въпроси, поставени сериозно и от новото ръководство на НСОРБ.
    Последната точка от посещението му бе Къкринското ханче и църквата в село Къкрина, където вицепремиерът оцени високо активността на местните жители за поддържането на храма и реновирането му.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d1%86%d0%b5%d0%bf/

Коментари

 1. fee-faw-fum каза:

  Кега вече се живее по-леко, по-весело се живее някак. Благодаря на министър Дянков за това изключително ползотворно посещение на града ни.

 2. fee-faw-fum каза:

  Само забравих да попитам: „Мони, цунка ли Джидижи? Или само нашите огромни помияри по центъра?“

 3. fee-faw-fum каза:

  Уважаеми българи,

  Вместо да негодуваме срещу англичаните, които гонят българите /българите, представете си !/, от Англия, под предлог, че са построили своята демокрация, общество и цивилизация за самите тях си, а не за нас, може би е по-добре и ние да съградим своя собствена си държава, общество и цивилизация за самите нас си. Но да ги съградим така, че да ни харесват, да се чувстваме добре и удобно с тях и да бъдем успешни чрез тях. Да ни е толкова добре в нашето си царство, че други разни народи, които не са успели да си построят хубави държави, да се натискат да идват при нас, а пък ние да ги гоним, ако им намерим нещо кусур.

  Уважаеми българи,

  Англичаните, като един задръстен и не съвсем развит народ нас са построили своята демокрация, държава, общество и култура за едно примерно осем-девет. десет века.
  Ние като много по-окумуш, по-отворени и по-оправни от тях можем да свършим тая работа за едно петдесетина години само. А при съвременните технологии за по-малко даже.

  Откъде да започнем ли ?

  Може би първо трябва се откажем от първично-простоватите си представи, присъщи за недоразвитите племена, че някой як вожд ще въведе ред, ще въздаде справедливост, ще измъкне страната ни от блатото и ще я поведе напред.
  Още повече, ако този иначе наистина як вожд е необразован и първично-простоват като представите на недоразвитите племена.
  Можем също да се опитаме да бъдем поне толкова възпитани, образовани, учтиви, приветливи и чистоплътни, колкото Андрей Матрака се мисли за умен, колкото агент Димитър се мисли за почтен и колкото Венета Райкова се мисли за красива и обаятелна, например.
  Можем да отхвърлим далаверите, мошеничествата и кьоравото като обществени и лични ценности, можем да отхвърлим простащината като образец на управление, образец на поведение и условие за успех, може да решим да печелим чрез знания и почтен труд, може да…
  Ама всъщност, май много работи ни се натрупаха. А и много време ще ни отнемат всичките тия работи. Едно двайсетина, ако не и петдесетина години най-малко. По-добре да не си даваме толкова зор. Не си заслужава просто.
  По-лесно е да направим друго. Нещо, което съвсем малко време ще ни отнеме. Месец най-много.
  Да натирим тия десетина или стотина английски пенсионери, всъщност единствените май добронамерено настроени към нас англичани, да ги натирим обратно в Англия като отмъщение за накърненото ни достойнство и доказателство за националното ни величие.
  Да поръчаме на Божидар Димитров да разказва по телевизорите колко сме по- велики от англичаните и как докато ние сме заравяли тракийски съкровища в земята, те са се катерили по дърветата.
  Да поръчаме на разните водещи по сутрешните блокове, или въобще на разните водещи по телевизорите, на разните там черни и руси патки / или бяха златки/ да защитават българщината от попълзновенията на англичанщината, а също поръчаме на външния министър да не се прави да тапа, ами да им удари на англичаните една нота, или каквото там му се викаше, а пък ние съвкупно да окнем :

  „ Абе ваш,та мама деба английска, кво се пра,ите на отворковци бе, наш,та държава е три, четири, ако не и пет века по-стара от ваш,та мама, тоест държава, а пък наш,та култура е два, три, ако не и четири пъти по-културна, от английската, бе ваш,та култура, тоест мама такава“.

  http://www.ivremena.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0%B4%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BC-%D1%81-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%8F

 4. Илиян Пеевски каза:

  „…. прави се необходимото“, „…трябва да се направи“, „правилното решение е…“

  „Хари Кришна“, на вас г-н Дянков и слушателите ви от общинските и регионалните власти.

  Друснахте ли му едно будистко хорце по стар народен обичай?

%d блогъра харесват това: