окт. 01 2012

Областният управител поздрави възрастните хора от Рибарица

Прочетено2772пъти

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева бе специален гост на тържественото отбелязване на 1 октомври – Деня на възрастните хора, в Рибарица, съобщават от кабинета на губернатора.

Над 250 човека на преклонна възраст се събраха по покана на кметство Рибарица в любезно предоставения ресторант на изискания хотел „Св. Екатерина”. Един от инициаторите на събирането Симеон Найденов благодари на кмета Пенка Ганева, на ръководството на местното читалище „Развитие” и на Екатерина Матеева за възможността, която им е предоставена, да отпразнуват своя празник. Като най-мил гост бе представен областният управител, а в поздравителното си слово Ваня Събчева благодари за високата чест да е сред хората от своя край.

В едно цивилизовано общество няма нищо по-естествено от обичта, грижата, уважението и привързаността към възрастните хора.  На вас ние, по-младите, дължим всичко, което сме научили в живота си, дължим мъдрите уроци, които ни давате всеки ден. Подкрепяте ни, успокоявате ни, помагате ни да съзряваме. Безрезервно всеотдайни сте към нас, искате да ни бъдете полезни всякога и във всичко. Благодарим ви!, каза Събчева и спечели искрените възторзи на залата.

Ваня Събчева призна, че „Рибарица е място, което аз лично нося в сърцето си, тук съм прекарала най-безгрижните си години и най-щастливите си моменти, тук и днес намирам спокойствието и хармонията, тук се зареждам, тук съм обградена от хора с макар побелили коси, които ми дават вярата в живота». Тя подчерта, че според нея този ден трябва да се нарича още и  Ден на мъдростта, на хората, които предават житейските уроци на нас, по-младите.

Бъдете живи и здрави въпреки тежестта на годинките, бъдете усмихнати въпреки трудностите, нека сърцата ви винаги да са пълни с мир, любов и щастие, пожела Събчева на хората от третата възраст.

Мили думи към възрастните хора поднесоха и децата от детска градина «Червената шапчица», а танцьорите от читалището поздравиха хората със своите изпълнения.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d1%80%d0%b0/

Коментари

  1. Nikolai Nikolov каза:

    e Mariq-Viktoriq

%d блогъра харесват това: