май 19 2015

Областният управител откри форум на „Европа Директно” в Ловеч

Прочетено912пъти

evropadirect19054Областният управител д-р Мадлена Бояджиева откри на 18 май форум на Европа Директно в Ловеч. Събитието бе посветено на Деня на Европа и планирано за 9 май, но заради многото празнични дни в областния град не се състоя тогава

В Дом „Преслав” над 100 ученици от училища в Ловеч, Луковит, Троян и Летница се включиха в различните модули – информационна сесия, тиха дискусия, състезание по „ЕВРОориентиране”, подреждане на пъзел „Европа”. Те разгледаха изложба от рисунки на деца, участвали в конкурс на българския евродепутат Мария Габриел, получиха информационни материали от проекти, финансирани със средства от Европейския съюз.

Европа Директно Габрово отбеляза Деня на Европа в Ловеч в партньорство с Областна администрация Ловеч, Сдружение „Знание”, РСО „Централна Стара планина” и Регионален инспекторат по образованието – Ловеч.

Деня на Европа е символ на обединение, на стремеж към мир и стабилност. Вие сте поколението, което трябва да носи този символ и да го предава напред във времето със знанието за историята, но и с личната убеденост на всеки един, че това е най-верният път към толерантност и солидарност – обединени, заедно да градим светъл и мирен дом за бъдещите поколения на България, каза при откриването д-р Бояджиева и подчерта, че е приела партньорството в събитието, защото „колкото повече и по-добре познаваме Европа и това, което се случва в България, благодарение на членството ни в ЕС, толкова по-целеустремени ще бъдем да работим и постигаме повече”.

Днес се информирате, дискутирате, откривате…А утре, утре ще бъдете двигател за постигане на единство и просперитет. Като истински европейци, каквито сме – просто трябва да го осъзнаем и да започнем да мислим като европейци, призова младите хора областният управител.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8-%d1%84%d0%be%d1%80%d1%83%d0%bc-%d0%bd%d0%b0/

%d блогъра харесват това: