Областният управител на Ловеч Милко Недялков откри учебната година в ПГМЕТ и ГЧЕ „Екзарх Йосиф I”

Прочетено2016пъти

pgmet01Над 1200 ученика ще седнат зад училищните чинове в двете гимназии

„Професионалната гимназия по механоелектротехника е символ на иновациите и технологиите. От тук излизат специалисти, за които техниката е призвание. Символ и доказателство за това е единственият слънчев часовник на територията на област Ловеч, който откриваме днес“. С тези думи, Областният управител Милко Недялков приветства събралите се 330 ученика в двора на ПГМЕТ за началото на учебната 2013-2014 година, съобщават от Областна администрация. В официална церемония заедно с директора на гимназията той откри единствения в региона слънчев часовник, изграден със съдействието на учителя по физика и астрономия Иван Генов.

В нова паралелка с профил „Електрообзавеждане в автомобилостроенето“ ще учат гимназистите в Механото. „Интересът към тази паралелка е голям, заради завода за автомобили край Ловеч“, каза директорът на гимназията по механоелектротехника инж. Гено Вътев.

ouuchgodina1609134Над 900 деца изрекоха заветното „ура“ под звуците на химна и знамето на Гимназията за изучаване на чужди езици „Екзарх Йосиф I” в люляковия град. Освен областния управител, сред официалните гости бяха Негово високопресвещенство Ловчанският митрополит Гавриил и отец Вениамин и зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков. С водосвет за здраве и успехи през новата учебна година, Дядо Владика благослови бъдещите чуждоезикови специалисти и гордите родители, събрали се за първия учебен ден. „Сякаш неусетно минават годините от последния път, в който чух училищния звънец в този двор. Вие, ученици, помнете, че тук ставате личности, подготвени за голямото предизвикателство след като излезете от това училище и се впуснете в дълбините на живота“. С тези думи, Милко Недялков приветства стотиците младежи, събрали се в училищния двор.

Лентата на новооткрита спортна площадка преряза Пламен Петков. Асфалтовото съоръжение е на стойност 50 000 лв., и e финансирано от община Ловеч и държавния бюджет с по 25 000 лв.

Празникът в Езиковата започна с хоро и завърши с пожелания за осмокласниците, които за пръв път прекрачват прага на известното училище.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d0%bd/

1 коментар

  1. На мен лично ми направи лошо впечатление неправилно употребената неведнъж в материала бройна форма – учениКА, вм.учениЦИ , но все пак не се среща за първи, няма да се срещне и за последен път 🙂

%d блогъра харесват това: