Дек. 07 2013

Областният управител на Ловеч Милко Недялков се срещна с регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал

Прочетено1952пъти

ouchez712131На 4 декември, в Областна администрация – Ловеч, се проведе работна среща на Областния управител на Ловеч Милко Недялков с регионалния мениджър на ЧЕЗ за България  Петър Докладал и изпълнителния директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД – Стефан Апостолов. На срещата присъстваха заместник-областният управител на Ловеч Юнал Мъстънов, главният секретар на Областна администрация инж. Емил Емилов и експерти на ЧЕЗ.

Поводът за срещата бе представянето на новата организационна структура на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, въведена от началото на септември, както и състоянието на електропреносната мрежа в областта и рисковите райони.

По време на срещата бе обсъдена и дейността на електроразпределителната компания в България, възможностите за подобряване качеството на обслужване на клиентите на компанията в Ловешка област, както и параметрите на доброто взаимодействие между Областна администрация и ЧЕЗ в различни области.

Проблемите с електроснабдяването в планинските райони на област Ловеч в зимните месеци и обледяването на електропреносната мрежа в равнините части бяха част от въпросите, повдигнати от Милко Недялков на срещата. Той подчерта, че туризмът в областта се разраства и това довежда до инфраструктурен недостиг. „Регионът Троян-Ловеч-Летница-Плевен е стратегически за туризма и моят съвет към вас е да погледнете с голямо внимание към него.Харесвам политиката на отворени врати, която е предприела Вашата компания. Сътрудничеството ни с Вас при ремонта на пропадналия мост в града затвърди високото ми мнение във Вашия професионализъм“, допълни Недялков

„За нас това е изключително ценна обратна връзка от областните управители в качеството им на наши партньори в усилията ни за подобряване качеството на обслужване на клиентите ни, жители на съответната област.Благодаря на Областния управител г-н Недялков за готовността за сътрудничество при осъществяването на дейности и инициативи, изцяло в интерес на обществото. Надявам се добрите ни взаимоотношения с Областната управа в Ловеч да продължат да се развиват в интерес на всички жители на Ловешка област“, каза Петър Докладал по време на срещата.

„Когато се работи по инфраструктурата на държавата, не трябва да се прави само пътя, трябва да се помисли и за електроснабдяването.“ Това заяви Стефан Апостолов като подчерта, че голяма част от електромерите на домакинствата са стари и предстои кампанийна подмяна. Мярката, която предприема компанията в малките населени места, е при подмяна да присъстват собствениците на имотите и кметът, или кметският наместник с цел по-голяма прозрачност. От своя страна областният управител изиска график за подмяната на електромерите за следващата година, за да могат да бъдат информирани жителите на областта.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d0%bd-7/

Коментари

 1. kukuriak каза:

  А,какъв срам ни обхвана в събота.Не е тук мястото,но да го кажем. Градоначалникът както го нарекоха хората на РЕП си взе вестници без да ги плати. Щял в понеделник да им донесе парите. Наистина ли нямаше в себе си 2 лв. да си плати двата вестника др.Недялков се питам? Пална си колата и замина.Ние стояхме и гледахме изумени. Срам и позор. Ужас ме обхваща от такива величия,които управляват страната ни.

 2. Милко Калев каза:

  Ей, KуKу-ряк, марш при ветеринаря на преглед! Градоначалникът се казва Казанджиев, а Губернатор е Недялков.

 3. debelaka каза:

  Станко, мъжът с вестниците, има специални взаимоотношения със своите постоянни клиенти. Кибиците да си гледат техните работи.

 4. fee-few-fon каза:

  Сигнализираха OLAF и ЕК за корупционни схеми на Орешарски и Моника Станишева

  Съветникът в МС Росен Карадимов получава чрез подставени лица тлъстата комисионна за уреден договор за 2 250 000 лв.

  Сигнал за тежки корупционни схеми между Моника Станишева, съпруга на лидера на БСП и на ПЕС Сергей Станишев и днешния премиер Пламен Орешарски е изпратен в началото на декември до европейската служба за борба с измамите OLAF и Европейската комисия. Подател е поетът и политик Едвин Сугарев.

  През юли и септември 2006 години Министерството на финансите, ръководено тогава от днешния премиер Пламен Орешарски обявява обществена поръчка за комуникационна стратегия за усвояване на средства от оперативните програми на съюза през периода 2007-2013 г. С решение от 13 септември 2006 г. Орешарски в качеството си на финансов министър обявява дружеството „PR & Media” ЕООД за изпълнител на кампанията, на стойност 2 250 000 лв. без ДДС. Фирмата победител е собственост на Моника Йосифова, а днес действа като „Актив груп” ЕООД, но продължава да е притежание на Моника Станишева,

  Още при самото подписване на договора с МФ са извършени и първите манипулации, в полза на изпълнителя. Подписаният публичен договор не съвпада с проекто договора приложен в конкретната документация за конкурса. Финансовата оферта на кандидата предвижда финансови плащания към втория етап до 50%, докато окончателният договор предвижда допълнителни авансови плащания на някои директни разходи. Могат да бъдат открити и редица други изменения на проектодоговора, които ясно са направени в полза на Моника Йосифова, се посочва в сигнала. Изменението на проекта на публичния договор е директно нарушение на правилата на работа на ЕС в областта на обществените поръчки, а така е реализирано негативно въздействие върху финансовите интереси на съюза.

  В последствие обаче се развихря истинска корупционна далавера, от която става ясна цялата технология за лобиране, получаване на европейски поръчки и връщането на комисионни в огромни размери при управлението на Сергей Станишев. По някаква чиста „случайност” основните действащи лица отново както и при аферата „Хохегер” са Моника Йосифова и съветника на Станишев в МС Росен Карадимов. Странични играчи в бандитската схема са Орешарски и Станишев.

  Кражбата на европейски средства лъсва, след като адвокат Деяна Марчева е извикана в парламентарната комисия „Хохегер”, създадена в миналия парламент да даде показания за дейността си с австрийския лобист. Тогава тя разкрива и корупционната схема на Моника Йосифова по договор с финансовото министерство. Акцентът обаче е върху Петер Хохегер и така изхарчването на 2 250 000 лв. пари на ЕК остава незабелязано на заден план.

  Адвокат Марчева посочва, че по договора на Моника с Пламен Орешарски е имала договор като подизпълнител на юридически услуги. Той е бил на стойност 35 хил евро, но след приспадане на авансовия данък на 28 септември 2006 г. е получила по сметката си 31 587 евро и 50 евроцента. От тях още на следващия ден прехвърля веднага на лична сметка на премиерския съветник Росен Карадимов сумата от 30 087 и 50 евроцента. Адв. Марчева обяснява, че според договорките им с Моника и Карадимов от цялата сума за нея са били предназначени 1500 евро за това, че е изготвила договора на „PR & Media”, а останалата част е трябвало да стигне до банковата сметка на последния председател на комунистическия ДКМС. Марчева посочва още, че е работила през годините с Карадимов и вероятно за това е ползвана като таен приносител и пощенска кутия на комисионната. Става ясно, че възползвайки се от голямата власт на премиерски съветник, Карадимов е уредил поръчката от МФ за Моника, а след това тя почтено си плаща цената за свършената услуга.

  Росен Карадимов не дава обяснения за каква конкретна работа е получил тези пари, как ги е отчел и дали е платил данъци върху тях.

  От справка на НАП, която не е цитирана в сигнала до OLAF Моника плаща допълнително на Карадимов още 75 хил. лв. Но този път сумите са преведени на фирма „КМ консултинг”, на жена му Нина Ненова. Според информация на Faktor.bg това са доплащания на комисионната от сделката с МФ.

  Всъщност по същата схема премиерският съветник лапа пари и от договора на Моника с Петер Хохегер за рекламиране на България (виж ТУК разследване за аферата с австриеца- http://www.faktor.bg/obshtestvo/petak-13/12570-shest-lazhi-na-monika-prevrashtat-bsp-v-zalozhnik-na-aferata-hoheger.html). Според източници на Faktor.bg по същата схема Моника Йосифова е внедрена и като пиар на договора на МВР със „Сименс” за новите документи за самоличност. Неизвестно защо обаче сатанизираният днес бивш вътрешен министър Цветан Цветанов не извади на бял свят поредната корупционна схема на тандема Моника – Карадимов – Станишев.

  През този период в някои електронни медии вече се бяха появили първите намеци, че голямата пиарка е завъртяла главата на червения премиер Станишев, а енергийният лобист Стефат Гамизов открито предупреждаваше, че не Станишев, а Моника и Карадимов реално управляват в Министерски съвет.

  http://www.faktor.bg/obshtestvo/petak-13/14921-signaliziraha-olaf-i-ek-za-koruptzionni-shemi-na-oresharski-i-monika-stanisheva.html

%d блогъра харесват това: