Областният управител и Стоичков откриха в Ловеч кампанията по кръводаряване

Прочетено1568пъти

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева и футболната легенда Христо Стоичков откриха на 14 септември в областта кампанията по кръводаряване. Събчева призова всички, които могат, да се включат в обявената спешна кръводарителска акция от Министерство на здравеопазването заради недостига на кръвни продукти от групите А и 0.
Центърът за трансфузионна хематология към МБАЛ „Д-р Параскев Стоянов” откликна веднага на апела на здравното министерство и областния управител и заяви готовност за партниране в кампанията. В кървния център Ваня Събчева подчерта, че да дариш кръв за болни и нуждаещите от спешна медицинска помощ е високохуманен жест и всеки, които няма медицински противопоказания, трябва да се включи в акцията”.
В Ловеч в първите минути на кампанията кръв дари не само областният управител, но и легендата на родния футбол Христо Стоичков, старши треньор на „Литекс”.
“Когато става въпрос за такава инициатива и е под егидата на министър Десислава Атанасова човек не трябва да прави изключение, защото се касае за нещо благотворително. Такава инициатива трябва да се подкрепя във всеки един момент“, заяви Стоичков. Заедно с него в кампанията се включиха и помощник-треньорите на „Литекс”.
През следващите дни кръвният център в Ловеч ще приема доброволци, пожелали да се включат в кампанията и да дарят кръв. Областният управител е обсъдил вече с директорът на РЗИ д-р Цветолюба Генкова и директорът на МБАЛ – Ловеч д-р Тихомир Бенев създаването на организация за включването и на другите общини от област Ловеч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80/

%d блогъра харесват това: