Областният управител и зам.-директорът на Главна дирекция ПБЗН откриха новия оперативен център в Ловеч

Прочетено1649пъти

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева и зам.-директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Васил Василев откриха вчера новия оперативен център в ОУ ПБЗН.

Тържествената церемония започна с водосвет, отслужен от Ловчански митрополит Гавриил.

Датата 14 септември, когато ние честваме професионалния си празник, са знаменателни. Тази година се навършват 107 години от първия пожарникарски събор, поставил началото на организираното движение на пожарникарите. Тази година отбелязваме и 11 години от терористичния акт на 11 септември в Ню Йорк, когато загинаха стотици огнеборци. Искам да изразя личната си благодарност към всички вас за денонощния труд, който полагате, обърна се в словото си комисар Василев към екипа на областното управление в града и към всички огнеборци.

Поздравление отправи и областният управител Ваня Събчева. След  два дни е професионалният празник на пожарникарите – 14 септември  – много добър повод за откриване на новия оперативен център, който е от огромно значение за работата на дирекцията – в него се получават и обработват всички сигнали.  За пореден път изразявам искреното си задоволство от добрата работа на Областната дирекция в Ловеч и благодаря за усилията, които влагате в отговорната си мисия –да опазвате живота на хората, имуществото ни и природата на областта, каза Събчева, като пожела на огнеборците „пожарните коли да излизат по-малко, а вие винаги да се връщате при семействата си”.

Новият оперативният център ще даде възможност за по-бърза реакция и по-правилни решения по получаването на сигналите, което ще доведе и до подобряване на работата на службата, подчерта комисар Владимир Кацарски, началник на областното управление в Ловеч.

Думи на благодарност прозвучаха и от д-р Татяна Ганчева, директор на Центъра за спешна медицинска помощ, както и от Павли Богдански, началник на Регионална дирекция по горите, който бе категоричен: „Не можем да ви се отблагодарим да грижите и опазването на горите”.

 

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%bc-%d0%b4%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d1%8a/

1 коментар

  1. … ЕЕХ. а беше там ИСТИНСКАТА „ГЗ“. някога…

%d блогъра харесват това: