Областна администрация работи по проект „Студентски практики – Фаза 1” на МОН, очаква 7 стажанти

Прочетено2316пъти

Областна администрация се включи тези дни в проект „Студентски практики – Фаза 1“. Той се изпълнява от Министерството на образованието и науката по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“. В рамките на 240 часа студентите с подкрепата на ментор ще прилагат на практика наученото в университета и ще усвояват знания и умения в реална работна среда, като за проведената практика ще получат стипендия в размер на 480 лева.

Областна администрация е заявила 9 места в 7 стажантски позиции – юрист „Административен контрол”, юрисконсулт, специалист „Финансова дейност”, експерт „Програми и проекти”, експерт „Държавна собственост”, експерт „Култура, образование, младежки дейности” и стажант „Администрация и управление”. Периодът за включване е от 1 февруари до 1 август 2017 г.

В онлайн платформата на проекта http://praktiki.mon.bg/sp/ студентите могат да направят регистрация и да кандидатстват за избраната от тях позиция по специалността им в цялата страна.

Областна администрация Ловеч вече има успешен опит в други стажантски програми и очаква младите си колеги с готовност да им предостави всички възможности за ползотворен старт на професионалната им реализация.

Целите на проекта са да се подпомогне качеството на образование чрез предоставяне на възможности за придобиване на практически опит и усъвършенстване на практическите умения на студентите от висшите училища в съответствие с потребностите на пазара на труда, да се улесни преходът от образователните институции към работното място, да се подпомогни и насърчи изграждането на стабилни партньорства между образователните институции и бизнеса, да се стимулират студентите за участие в допълнително практическо обучение в реална работна среда и да се създадат устойчиви механизми и възможности на работодателите за подбор на студенти, доказали умения в реална работна среда, и за непосредственото им включване на пазара на труда.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%be/

1 коментар

  1. Пазар на труда в БГ???

%d блогъра харесват това: