февр. 19 2015

Областен управител няма основание за притеснение от „изхвърляне” на област Ловеч от Северозапада

Прочетено1780пъти

oblast1005131Право на отговор:

Областният управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева няма никакво основание да бъде притеснена относно проведената на 16 февруари т. г. в Монтана среща по инициатива на народни представители от Реформаторски блок.

И това е заради факта, че единственият легитимен орган за провеждане на държавната политика за регионално развитие в съответния район от ниво 2 е Регионалният съвет за развитие.

Същевременно няма законова пречка по инициатива на народни представители, граждански и неправителствени организации, местни власти да бъдат организирани дискусионни форуми по теми и проблеми, свързани с регионалното развитие. Напротив диалогът в обществото и събирането на различни заинтересовани страни на масата на дискусията са присъщи на зрелите демократични общества. Призвание на общественици, с претенции да бъдат и политици, е да подкрепят и насърчават такива инициативи, а не да се опитват да превеждат прессъобщения „на обикновен език”, т.е тълкувайки ги изцяло за политически цели.

Областният управител е единствено притеснен от налагащата се напоследък тенденция местни политически фактори от левия политически спектър да привличат вниманието на обществото чрез всяване на страх и паника – от влизането на България във война до „изхвърляне” на Ловешка област от Северозапада. Нито хората, нито институциите се нуждаят от напрежение, а и от напомняне кой какъв е на политическата сцена.

Регионалният съвет за развитие на Северозападен район ще проведе редовното си заседание в края на март.

Д-р Бояджиева се присъединява към благодарностите на бившия областен управител Милко Недялков към същия този екип, с който и тя работи. В момента той усилено се подготвя именно за това предстоящото заседание, тъй като проблемите на област Ловеч, и като част от Северозападния район, са приоритет в работата както на Областния управител, така и на екипа на Областна администрация.

Решенията, взети на редовното заседание на РСР на СЗР, ще бъдат огласени чрез медиите пред обществеността след неговото приключване.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0-%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0/

%d блогъра харесват това: