юли 01 2015

Областен управител назначи 172-ма по ОП „Развитие на човешките ресурси”

Прочетено2063пъти

oblast1005131От днес, 1 юли, 172-ма човека вече работят с трудов договор към Областен управител. Д-р Мадлена Бояджиева подписа заповедите за назначение на новонаетите трайно безработни по ОП „Развитие на човешките ресурси” в областта. Те ще бъдат ангажирани с превантивни дейности и мерки за защита от бедствия в изпълнение на областните планове.

За община Априлци са наети 10 човека, като 8 ще бъдат в общинския център и 2-ма в с. Велчево. За община Летница са назначени 5 работници – 3-ма за града и по един за селата Горско Сливово и Крушуна. Общо 47 са новите назначения в община Ловеч. 10 от тях ще работят в общинския център, а останалите в селата: Александрово – 3, Българене -1, Славяни -7, Баховица -4, Гостиня -1, Радювене -5, Дойренци – 3, Горан – 2, Лисец – 5, Чавдарци – 4, Пресяка -2.

19 трайно безработни са назначени в Луковит, по 5 човека за Дерманци и Бежаново, по трима за Ъглен и Торос и по двама за Петревене, Румянцево и Карлуково.

Общо 24 работника ще бъдат на работа по програмата в община Тетевен. Те са разпределени за Тетевен, Гложене, Български извор, Рибарица, Градежница, Голям извор, Глогово и Галата по двама, Васильово, Дивчово, Малка Желязна и Бабинци по един човек, и четирима за Черни Вит.

В Троян ще работят 10 човека, а други 10 в селата на общината – по двама в Голяма Желязна и Орешак, и по един човек в селата Врабево, Дебнево, Дълбок дол, Черни Осъм, Шипково и Ломец.

В град Угърчин новоназначените са 10 човека, други 5 ще бъдат в селата Лесидрен, Кирчево и Катунец. В Ябланица ще работят 4-ма, по двама ще бъдат в селата Добревци и Златна Панега и по един в Малък извор и Орешене.

Припомняме, че разкриването на тези работни места стана възможно след като Министерството на околната среда и водите предприе редица действия за реализиране на рационални идеи, предложени и обсъдени в Министерски съвет и междуведомствената работна група, създадена със заповед на министър-председателя. След предприети разговори между вицепремиера Томислав Дончев и Управляващия орган на програмата са отстранени всички пречки за наемане на лица от Областните администрации по линия на „Подкрепа за заетост”, чието изпълнение е до края на 2015 г., а бюджетът й е увеличен , за да бъде удължен периодът на субсидираната заетост и удовлетворяване исканията на работодателите.

Общият брой на разкритите за област Ловеч работни места по тази програма е 430, като останалите 258 работни места ще бъдат в реалния сектор, като работодателите от областта са кандидатствали за тях през март. Тези искания, които тогава не са били удовлетворени, сега ще получат тази възможност до изчерпване на местата.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b8-172-%d0%bc%d0%b0-%d0%bf%d0%be-%d0%be%d0%bf/

Коментари

  1. debelaka каза:

    Ех, от днес! А вчера имаше такава нужда точно от специалисти по защита от бедствия. Тя нашата стана „след проливен дъжд качулка“. Нищо, тъкмо ще им изтекат тримесечните договори и отново идва дъждовен сезон.

  2. heros каза:

    Хайде сега тези 10 души назначени в Ловеч да вземат още от днес да свършат нещо по почистването на шахтите, затлачени с окосена трева като за начало, но още от входовете на Ловеч, а не да се въртят по центъра!

%d блогъра харесват това: