Дек. 07 2012

Областен управител, Камара на строителите и ОУ ПБЗН подписаха тристранно споразумение за взаимодействие при бедствия и кризи

Прочетено847пъти

Днес, по инициатива на областния управител Ваня Събчева бе подписано споразумение за тристранно сътрудничество при извъшване на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при бедствия в област Ловеч между Камарата на строителите, Областна администрация и Областно управление «Пожарна безопасност и защита на населението».

Според документа страните поемат отговорности по компетентност.

Областният управител се задължава да въведе в Плана за защита при бедствия клаузи, позволяващи активното участие на техника и екипи на юридически лица в провеждането на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в изпълнение на изискванията на Закона за защита при бедствия, както и да осигури подготовката и изпращането на документите, показващи реално направените разходи при провеждане на акции до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане и за осъществяване на контрол за възстановяване на изразходвания фирмен ресурс от Комисията към Министерски съвет.

Представителството на Камарата на строителите в Ловеч се задължава да осигури при поискване техниката на фирмите, членки на организацията, не по-късно от 4 часа след сигнала, както и да изготви необходимата документация за това.

ОУ ПБЗН има задължения според подписания документ да подготвя по решение на Областен управител искане до фирмите за предоставяне на техника, да определи пунктовете за пристигане на екипите и приемането им, както и да ги инструктира и постави задачите по спасителните и възстановителни работи.

Тристранното споразумение е със срок на действие от една година.

Под документа стоят подписите на областния управител Ваня Събчева, на инж. Христо Христов, председател на Камарата на строителите, представителство Ловеч, и на комисар Владимир Кацарски, началник на ОУ «Пожарна безопасност и защита на населението» в Ловеч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%b5/

%d блогъра харесват това: