Н. Пр. Сри Астари Расджид отново в Троян. Нейно превъзходителство представи индонезийската култура в Националното изложение в с. ОрешакН. Пр. Сри Астари Расджид отново в Троян. Нейно превъзходителство представи индонезийската култура в Националното изложение в с. Орешак

Прочетено1455пъти

На 27 юли 2018 г., кметът Донка Михайлова се срещна отново с посланика на Индонезия в България Нейно превъзходителство Сри Астари Расджид. При откриването на индонезийската експозиция, двете разговаряха за съвместния проект, реализиран в Националното  изложение  на  художествени занаяти и изкуствата – Орешак (НИХЗИ) и за предстоящите чествания на 150-та годишнина от обявяването на Троян за град.

Нейно превъзходителство Сри Астари Расджид, кметът Михайлова и домакинът Иван Чакъров, откриха в зала №4 на НИХЗИ новата индонезийска експозиция „Обединени в многобразието”, на което гостуваха още народният представител Иван Миховски, началникът на РУ-Троян гл. иснп. Петкова, общински съветници, гости.

Наред с насладата от великолепието на показаните произведения на приложните и изящните изкуства и богатите културни традиции на Индонезия посетителите имаха възможност да се насладят на майсторски изпълнения на колинтанг и индонезийски танци.

„Тази вечер за пореден път имаме възможност да се насладим на културата на една много красива страна, която ни представя лично посланика на Индонезия. В последните години Националното изложение се превърна в един от лостовете на Троян към чуждите култури и този мост е много нужен за всички нас, защото опознавайки културите на различни страни, ние все по-често се вглеждаме в корените си. Даваме си сметка колко е важно да бъдем близко до традициите си“, каза кметът Михайлова пред събралите се гости. Тя изказа специални благодарности на Посланика на Индонезия, която в последните две години е за трети път у нас, като гост и приятел на Троян. Кметът Михайлова отбеляза, че това е първата от поредицата изложби на чуждото изкуство, с които ще посрещнем и празника на нашия град и 150-та му годишнина.

Н. Пр. Сри Астари Расджид отбеляза, че именно Троян е едно от първите места, в които тя идва при стъпването си в длъжност и благодари за пореден път за съдействието, партньорството и гостоприемството на кмета Михайлова и НИХЗИ, с. Орешак.

 

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd-%d0%bf%d1%80-%d1%81%d1%80%d0%b8-%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b4-%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b2-%d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%bd/

%d блогъра харесват това: