Н. Нанков, областен координатор на ПП ГЕРБ: 96 % от разплатените средства по оперативните програми в област Ловеч са през този мандат

Прочетено1598пъти

n.nankov1702131Област Ловеч може да се похвали в последните три години с високи нива на успеваемост в усвояването на средствата по оперативните програми. Към момента има договорени над 200 милиона лева, наред с това над 56 милиона лева вече са разплатени, като 96 %  от тях през този мандат. В областта няма община, която да не изпълнява мащабни проекти. Това каза областният координатор на ПП ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков пред журналисти на 16 февруари. Нанков припомни, че България ще договори над 2 милиарда евро по-голям финансов ресурс в условията на криза през следващия програмен период.

Една от целите ми за периода 2014-2020 е област Ловеч да стане част от трансграничната програма между България и Румъния, което ще даде възможност на общините, неправителствените организации и бизнесът да бъдат допустим бенефициент и да се възползват от не малък ресурс – над 360 млн. евро, за решаване на редица местни проблеми, каза още Нанков.

Пред медиите областният координатор на ПП ГЕРБ коментира обвинения на опонента си Димитър Горов за „мъртвите души” в избирателните списъци.

На предстоящите избори отново ще си говорим изтърканите клишета за мъртви думи и изборни фантоми, но трябва да знаем, че по конституция всички български граждани имат право на глас, независимо дали живеят в страната или не, изключая местните избори, където има правило за уседналост, заяви Нанков като преди това подробно разясни всичко, свързано с избирателните списъци.

Добре познавам изборния кодекс и там не съм виждал изключение за уважавана ловешка медия, която да има правото да го нарушава. Така коментира областният координатор на партията санкцията на Районната избирателна комисия в Ловеч към местно издание, публикувало неизряден агитационен материал за референдума, като подчерта, че всички членове на РИК, в това число и тези от БСП, са гласували единодушно при вземане на решение за санкциониране на нарушителя. Наясно съм, че в този случай полезен ход няма, но ако приемем хипотезата, че РИК е запазил мълчание, тогава става съучастник в закононарушението. От друга страна – това, което и стана – да се изземат агитационните материали, които са в нарушение, се предприемат адекватните действия по изборния кодекс, то започват политически спекулации, че видите ли, се нарушава свободата на словото. Нищо такова няма, просто законът трябва да се спазва или се прилагат рестрикции. На вашата преценка оставям това дали журналисти с опит могат да допуснат такава „техническа грешка” в три поредни броя или пък това е била провокация.

 

Ловешка област не случи на депутати в такава степен, както в предходни мандати, заяви областният координатор на ГЕРБ Николай Нанков. Той не коментира народните представители от другите партии, но за тези от ГЕРБ каза, че се опитват да демонстрират активност, особено в последната година, но не е това, което всички са очаквали. Според Нанков някои се справят добре в работата си в комисии, проявяват активност при срещите си с хората, други обаче не са успели да спечелят най-малкото партийното доверие. Все още има пет месеца. Убеден съм, че те могат повече, иска ми се да го покажат. Имат време да го направят, заяви още областният координатор, като подчерта, че понякога „като няма какво да кажеш е по-добре за замълчиш, а не да се изказваш неподготвен по всички въпроси”, като визира червеният Горов.

Относно бъдещата листа за народни представители на предстоящите парламентарни избори Нанков заяви, че имената, които посочи вицепремиерът Симеон Дянков наскоро при посещение в областния център – областния управител Ваня Събчева, председателя на Общинския съвет в Тетевен Мадлена Бояджиева, както и Корнелия Маринова, председател на Общинския съвет в Ловеч, са достойни да бъдат в листата.

Не само жени, но има и представители на силния пол, които имат място в листите, и то в челните позиции. Имаме активен кмет на ГЕРБ, който е потенциален член на листата, двама от най-големите работодатели в областта – единият от Ловеч, другият от Троян, да не забравяме и сегашните народни представители, каза още Нанков, като подчерта, че партията има регламентирана процедура по номиниране на кандидатите и тя ще се спази. Листата ще бъде ясна след два месеца, заяви още той.

По повод изказване на червеният депутат Димитър Горов за програмата на БСП, Нанков бе категоричен: „…за какво ли им е и тази програма, не знам… надали е имало друго управление, което повече да е работило с гражданското общество и неправителствения сектор от нас и те сега щели да го въвеждат като добра практика. Общинският съвет в Ловеч през настоящия мандат най-вече заради председателя си Корнелия Маринова изключително активно и ефективно работи със структурите на гражданското общество”.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd-%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d0%be%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%80-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%bf-%d0%b3%d0%b5/

4 коментара

Skip to comment form

  1. По какъв начин може да разберем, колко от тези средства по оперативни програми, които са отпуснати на Общината, са усвоени от ловешки фирми?

  2. http://www.eufunds.bg – боби 1225 гледай в ляво и надолу- търси „одобрени проекти за финансиране“ , там са по програми . И не забравяйте , че сумите са сборни , защото програмните периоди са 2007-2013 – не им се вързвайте на тъпите гербери – те обичат да се кичат с чужди лаври и да се оправдават, когато са сгафили.

  3. Dali pak ne e vreme za promqna v Oblastnoto rakovodstvo na PP GERB-Lovech?g-n Nankov zashto ne pomislite i po tozi vapros?!?

  4. „…по конституция всички български граждани имат право на глас, независимо дали живеят в страната или не…“
    Ами ако вече са в един по-добър свят? Демек това живот ли е или не според хлапашкото тълкуване на казуса? „Мъртви души“ е термин, взет от Гогол, и буквално е означавал търговия с вече починали хора. Менкали са си ги едни тарикатчета с цел печалба. А изводът, към който ни води писателят, е, че истинските мъртви души са търговците.

%d блогъра харесват това: