Дек. 11 2013

Нов компютърен кабинет отвори врати в Ябланица

Прочетено1388пъти

qblanica1112131Заместник-министъра на образованието Атанаска Тенева откри компютърен кабинет в СОУ „Васил Левски“-Ябланица. Придобивката включва 15 работни места и два сървъра. На откриването присъстваха зам.-областният управител на Ловеч Цецка Димитрова, кметът на Ябланица инж. Иван Цаков, директорът на училището Владимир Василев, представители от образователния сектор и общински съветници.

Кабинетът е на стойност 13 750 лв., финансиран от проект  „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в образованието“ и 5000 лв. собствени средства. „За мен, като учител, винаги е било важно децата да са в крак с информационните технологии. Съвременният свят се развива с бързи темпове и  такива придобивки ни правят част от него.“ Така Цецка Димитрова приветства новата придобивка на училището в Ябланица.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d1%8e%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d1%82-%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%b2%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%b2/

Коментари

 1. Цар Киро каза:

  Е,и? Разбират ти прасетата от кладенчова вода…
  Да оправят най-напред учебниците, че там нещата са трагични и никакви компютри и високи технологии няма да спасят положението. После да научат осмокласниците в подобни паланки, записани насила в училището, присъстващи в него в само в списъчния състав, но не и физически, поне да познават половината букви от българската азбука. Интересно как може човек да минава от клас в клас и да не може да чете, а притежава диплом за основно образование.

 2. debelaka каза:

  „Microsoft обяви, че се присъединява към образователния проект Fatih на турското правителство. Инициативата предвижда оборудване на училищата с таблети и създаване на научно-технически център за разработки в областта на таблетите.
  В рамките на проекта 42 хиляди училища в Турция ще получат таблети и големи монитори. Условие за сключване на сделка с правителството е компанията да създаде в страната научно-технически център.
  Софтуерната корпорация се надява да спечели търга за доставка на 15 милиона таблети за училищата, които ще заменят традиционните учебници, както и дъската.
  „Планираме в рамките на проекта Fatih да създадем в Турция лаборатория за научни изследвания и развитие”, съобщава пред Хюриет Дейли Нюз генералният мениджър на Microsoft в Турция – Тамер Озмен.“
  http://technews.bg/article-37747.html#.UqlH4NJdVCa
  …………………..
  Слушаме управниците и техните пи ар глупости, а светът около нас бяга напред. Преди няколко дни „безценни“ съвети за образованието даде един провален бивш президент. Провален, защото бе добре дошъл единствено в страни от третия и четвъртия свят, което още повече изолира през последните десетина години България от нормалните държави.
  П.П.: Таблетите сами по себе си са триизмерни, модерна работа!

%d блогъра харесват това: