Новият турски консул в Пловдив гостува на областния управител

Прочетено842пъти

Новият генерален консул на Турция в Пловдив  Шенер Джебеджи гостува днес в Ловеч, където се срещна с областния управител Ваня Събчева. Дипломатът прояви жив интерес към социално-икономическата обстановка в региона, възможностите за инвестиции и други съвместни инициативи. Визитата бе с опознавателна цел, тъй като в състава на Консулски окръг Пловдив влизат десет административни области на България, в това число и Ловеч.

Ваня Събчева представи в детайли региона, като акцентира не само на географското положение, но и на демографската ситуация и икономическата характеристика. Тя се спря на проекта за изграждане на тунел под Шипка Троян-Кърнаре, като подчерта неговото стратегическо значение, представи всяка от 8-те общини на областта, като акцентира, че всяка от тях има сериозен икономически потенциал и е готова да съдейства всеки инвеститорски интерес. Събчева подчерта, че безработицата е основен проблем не само на Ловеч, но и на целия Северозападен региони. Именно затова привличането на инвестиции е една от основните ни задачи, като държавата сериозно работи в изграждането на пътната инфраструктура, нещо, което години наред не е правено у нас, обясни Ваня Събчева. Тя посочи изградения технологичен парк в Летница, декларира и възможностите и готовността на всички останали общини да предоставят терени и сграден фонд при проявен инвеститорски интерес.

Генералният консул прояви специално внимание към културно-историческото наследство на областта, а областният управител го запозна и с туристическите възможности на област Ловеч, като се спря на прекрасната природа и възможностите за развитие на туризъм през цялата година.

Ваня Събчева получи от госта си подарък – сервиз за кафе. У нас се казва, че чаша изпито кафе поддържа приятелство за 40 години. 6 чаши по 40 години ни осигуряват 240 години приятелство и аз се надявам на това, за да осъществим заедно много съвместни проекти, обясни жеста си Шенер Джебеджи.

 

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%82%d1%83%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb-%d0%b2-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b2-%d0%b3%d0%be%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b2/

%d блогъра харесват това: