Новият областен управител на Ловеч е бившия зам. кмет на Казанджиев – Пенка Николова

Прочетено7192пъти

В Благоевград постът ще заеме Валери Сарандев. Завършил е Школата на МВР в Симеоново, магистър е по „Право“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. Последната заемана от него длъжност е заместник кмет на община Гоце Делчев.

Начело на областната управа във Варна застава Тодор Йотов. Завършил е ВВМУ „Никола Вапцаров“, където е бил в последствие ръководител на офис „Международна дейност“. В периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония.

Областен управител на Велико Търново става Николай Йоцов. Завършил е ВВАУ в Шумен, ВА в Киев, притежава магистърска степен по стопанско управление от НВУ „В. Левски”, където е бил и преподавател. В последните години е работил като експерт в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело”.

Момчил Младенов става областен управител на Враца. Завършил е Техническия университет в София. Бил е заместник кмет на община Враца в периода 2003-2007 г., в момента е управител на БКС в града.

Постът в област Кърджали ще бъде зает от Начо Ковачев. Бил е заместник областен управител на Кърджали от 2001 г. до 2009 г., завършил е ВВАУ в Шумен, както и ВА „Г. С. Раковски“ в София.

Областната управа в Кюстендил поема Йордан Татарски. Магистър е от Стопанската академия „Д. А. Ценов“. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор, работил е и в МРРБ.

Новият областен управител на Ловеч е Пенка Николова. Магистър по регионално развитие и управление от СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е в Община Ловеч, а през 2015 г. е заемала поста заместник кмет по строителство, архитектура, градоустройство и екология.

Областната управа в Силистра оглавява Петко Добрев, който е заемал същия пост в периода 2001-2005 г. Има магистратура по история и география от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Бил е заместник кмет в общините Алфатар и Дулово.

София Торолова става областен управител на Софийска област. Тя е заемала поста заместник-областен управител от юли 2013 г. до декември 2014 г. В момента е административен директор в частно дружество. Завършила е магистратура по индустриален мениджмънт в МГУ „Св. Иван Рилски“ в София, магистър е и по автоматизация и информационно управляваща техника.

Областен управител на област София става Диана Тонова, която е била заместник-областен управител в периода юли 2013 – декември 2014 г. От декември 2015 г. е началник на отдел в столичния район „Витоша“. Магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Областната управа в Търговище оглавява Валери Симеонов, който има дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище. Той е икономист по промишлеността от ВИНС – Варна.

Минко Ангелов става областен управител на Хасково. В периода януари 2012 г. – март 2014 г. е заместник-кмет на община Хасково, преди това е бил и общински съветник. Завършва ВИХВП в Пловдив с магистратура по автоматизация на производството в хранително-вкусовата промишленост.

Областен управител на Шумен става Валентин Александров. Той е магистър по педагогика от Шуменския университет, специализирал е публична администрация в УНСС. Бил е директор на ОДМВР – Шумен.

Георги Чалъков е назначен за областен управител на Ямбол. Завършил е УНСС, от 2015 г. е заместник кмет на община „Тунджа”.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b5-%d0%b1/

4 коментара

Skip to comment form

  1. Koi gi izbira tiq ne trqbva li nie grajdanite da reshim

  2. Кирил Георгиев
    Абе ,герботролчета,когато управляваше Бойко да не би вас да е питал кого да наззначи за областен управител?!Много бързо забравихте порочните герберски практики и сега редите сълзи и сополи за вашите хорица на хранилките,извадени от структурите за“воля и видичи резИлтати“!
    На добър час на г-жа Николова.Очакваме от нея безкомпромисно отношение към „бъркочите“ на кметицата Корнелия Добрева Маринова и сбърканото мнозинство Гербери,рИформатори и четиримата „ветропоказалци“около Кирето Гумнеров!

  3. Не мога да разбера какво толкова се вълнувате. Както си назначават, така ги и уволняват – без особени заслуги. Досегашната женичка какво точно е допринесла за добруването ви, освен дето е спряла 5 решения по някой селски въпрос и е открила учебната година в Баховица? Само като я погледнеш и ти стои нелепо. Инж. Пенка и тя ще издреме някой месец на стола. От такива безлични хора, в т.ч. и така наречените ни депутати, сме на това дередже. Мълчат като риби, все едно Митьо Пищова ги пори, ама като отидат на някой сбор, турят костюм и са мнооооого големи играчи. Жалка история.

  4. Един от скандалните евро- проекти на новия областен П.Николова и кмета Казанджиев. Трябваше ли да се отрежат незаконно 80 здрави дървета за един тротоар и за ,,усвояване“ на 12 млн. лв., новите дървета кан. дъб са неподходящи за ловешка почва има и документ на общината за това, не ги засадиха по установените правила, не ги и поливат, изсъхнаха и са двойно по-малко от отрязаните и никога няма да станат като предишните дървета , повечето подходящи липи. Имаше, протести, жалби , фейсбук група от 2500 човека против сечта, предписание на РИОСВ, да не се режат всички дървета, защото са здрави и въпреки предписанията на властите кмета ги отряза незаконно. Сегашния кмет от герп и управа продължават по същия начин да режат здрави дървета. Забелязали сме всичко какво правят кметовете и общината и техните обръчи от фирми, хората не сме слепи и толкова глупави, колкото се иска на управляващите. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=186189604756332&set=a.156012237774069.26037.100000958825540&type=3&theater

%d блогъра харесват това: