февр. 14 2016

Николай Нанков и Иван Миховски на поредния Празник на феите на фондация „Искам бебе“

Прочетено932пъти

iskambebe1402163Специален гост и на тазгодишния Празник на феите, които сбъдват желания, на фондация „Искам бебе“ е зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. В качеството си на областен управител през 2011 г. той създаде мобилен център за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в област Ловеч, от дейността на който вече са родени 4 деца.

Тази година срещата протича под мотото „Искаме да раждаме бъдещето на България“. Форумът събра в Националния исторически музей стотици родители, сбъднали мечтата си да имат рожби, техните дечица и много приятели на „Искам бебе“.

Първият фонд „Ин витро“ е създаден в община Бургас. Поздравителен адрес изпрати кметът на града Димитър Николов. Днес в над 43 общини фондът има последователи.

Благодарение на общинския съветник Иван Миховски, днес народен представител, и в община Троян бе създаден фонд в подкрепа на хората с проблеми. Миховски бе на празника със съпругата си Даниела и прекрасната Крисия – едно от стотиците деца на „Искам бебе“.

Създател и двигател на фондация „Искам бебе“ в страната е Радина Велчева.

iskambebe1402162„Обичам те, Радина, ти си Любов. Благодаря ти от цялото си сърце за дечицата, които се родиха в нашата област с твоята подкрепа към семействата им, с безграничната обич към Живота, която раздаваш на всеки, с когото се срещнеш“, каза Нанков от сцената на събитието, която се превърна в трибуна на човешката благодарност и благородство.

Наскоро стана ясно, че Радина се оттегля от „Искам бебе“, за да създаде нов проект. Това предизвика приятелите й да обявят във Фейсбук „Седмицата на Радина“, която събра стотици нейни снимки с родени ин витро дечица, а най-често срещаните думи бяха „ти сбъдваш чудеса“!

Днес създателят на фондацията Радина Велчева направи равносметка за 10-годишната работа на организацията и предаде щафетата „Искам бебе“ на нов млад екип.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%b9-%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%b8-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%bc%d0%b8%d1%85%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b5/

%d блогъра харесват това: