ян. 02 2013

НЕОЧАКВАН УДАР ЗА БРАКОНИЕРИ НА ЯЗ. СОПОТ

Прочетено4594пъти

mreji201132На 30. 12. 2012г. служители на ИАРА Ловеч извършват внезапна проверка на яз. Сопот по вода за установяване на стопански риболов с хрилни мрежи и залавят близо три километра мрежи и около 400кг. риба в тях, съобщи д-р Й. Найденов от ИАРА Ловеч. Бракониерите вероятно са очаквали, че служителите са запразнили вече за Новата година и  залагат целият си арсенал, но допускат грешка.

При минусови температури мрежите на няколко курса с лодката са извадени от водата и рибата е дарена на Троянски манастир и Ловчанска света митрополия за кухнята за социално слаби хора която се подържа от години от Ловчанският владика Митрополит Гавраиил.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b5%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d1%83%d0%b4%d0%b0%d1%80-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%8f%d0%b7-%d1%81%d0%be%d0%bf/

Коментари

 1. Браво,така трябва.Ако и ги хванат ще е супер и да ги дадат на нас риболовците

 2. Браво и от мен Д-р Найденов,само така , редовен тормоз на тези. Митко 70.

 3. amber каза:

  Всичко е много хубаво , но ми е любопитно защо рибата е натоварена в пикапа на партия КГБЕ???????????????

 4. Tihomir Dedev каза:

  Браво и адмирации на ИАРА Ловеч най работещата на територията на страната.

 5. Добра акция !

  1. Petko Slavov каза:

   da nesa hvanali praseto i pinokio 🙂

 6. emil petkov каза:

  mai ribata triabva da se vra6ta vav vodata ina4e kakvo 4e sa vzeli mrezite ribata pak lipsva v vodoema

 7. Трябва да се връща във водата ,така е,но когато си сигурен ,че може да я върнеш жива.При малки количества -да,но тук при 3 км. мрежа на кълба и 400кг.риба със сигурност половина е била заминала,а другата със съмнително състояние 50:50.Е не ли по -добре ,такава риба да се даде за храна,вместо да се съсипе във водата?А и за чистене на такова количество мрежи, 2-3 човека доста ще си поиграят,а резултата ще е със съмнителен край.

 8. 8REN0XfXgO5u каза:

  Трябва да се връща във водата ,така е,но когато си сигурен ,че може да я върнеш жива.При малки количества -да,но тук при 3 км. мрежа на кълба и 400кг.риба със сигурност половина е била заминала,а другата със съмнително състояние 50:50.Е не ли по -добре ,такава риба да се даде за храна,вместо да се съсипе във водата?А и за чистене на такова количество мрежи,2-3 човека доста ще си поиграят,а резултата ще е със съмнителен край.

 9. Riko Ivanov каза:

  супер точно това иде реч мачкаите тия идиоти

 10. Ivantcho Savov каза:

  Най.после да се случи нещо,което и във всички области на браконерствито трябва да се случва.Лакомията на тези браконери,да забогатеят през ноща тряпбва да бъде наказана..!!!

 11. marci каза:

  IИнтересна информация от риболовния сайд.Някой май трябва да даде обяснение по въпроса.
  По принцип Сопот е един от добре пазените язовири най вече благодарение на Йордан Найденов шефа на ИАРА Ловеч но ме подразни информацията:
  ИАРА Ловеч са извършили проверка по вода на язовир „Сопот”. При обхода на водоема, контролните органи са открили и извадили от водата близо 3 км бракониерски мрежи. Те са иззети, а уловената в тях около 400 кг.
  Никаква проверка и обход не е извършван защото нивото на язовира е толкова ниско че не могат от тинята да си вкарат тежката лодка.Да бяха казали едно благодаря на колегите които намериха мрежите и ги извикаха и предоставиха собствената си лодка и помощ за действие иначе нищо намаше да стане.По добре да предоставят и по една по лека лодка на хората които имат желание за работа вместо просто да отчетат дейност на сайта на централата.Найденов се отзова за отрицателно време но нищо нямаше да направи без помощта на колегите.Около 500кг са били таранките,200кг бели риби много амури по 15 кг няколко шарана над 20кг ,а те са вързани в най бракониерското време поради липса на подходяща техника.Сега отново се гласи даването на част от язовира за да може едните бракониери да изгонят другите и да остант сами.Аз не виждам оправяне, какво като колегите подават сигнали и ИАРА действат.С даването на част от голям язовир ако се случи ще се узакони бракониерството.Забравих за какво всъщност писах ядосах се .Просто исках да видя на сайта едно БЛАГОДАРЯ за колегите които са се обадили и помагали.

%d блогъра харесват това: