юни 25 2013

Невероятен празник в ж. к. „Здравец“ на Еньовден

Прочетено2130пъти

zdravecpraznik250613AНевероятен тричасов купон си спретнаха жителите на ж.к. „Здравец” за празника на квартала, съобщават от ловешкото кметство. Той се състоя за шеста поредна година навръх Еньовден (24 юни) и бе организиран от кварталния съвет с подкрепата на община Ловеч. В началото Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет за здраве и благоденствие, призовавайки всички да търсим доброто и да залагаме на вярата, любовта и смирението. Председателят на кварталния съвет Ивелина Каменова пожела на своите съкварталци много усмивки и настроение и да се веселят от сърце и душа.

„Нека билката от доброто ви настроение и от добрината, която излъчвате на днешния празник, бъде лечебната билка за всички наши съграждани, за цяла България и за нашите политици – заяви в приветствието си към жителите на „Здравец” кметът на Ловеч Минчо Казанджиев. – Иначе тази година общината ще поработи още във вашия квартал.  Една стара язва започнахме да лекуваме – „виетнамските блокчета” вече стават прекрасни жилища. В следващите месеци ще се заемем с улиците, като се очаква в най-скоро време да започне асфалтирането”.  Наред с това той награди победителите в юношеския турнир по тенис на маса, състоял се в квартала по случай Еньовден.  

zdravecpraznik250613BМлади и стари аплодираха бурно изпълненията на участниците в богатата музикална програма, в която се представиха Общинският духов оркестър, Общинският фолклорен ансамбъл „Ловеч”, популярната изпълнителка на стари градски песни Виолета Балканска, бардът Милен Тотев, младите таланти от Вокалната студия за поппеене с ръководител Милена Дафинина и от Детската музикална школа „Панайот Пипков”, момичетата от клуба по аеробика при читалище „Бъдеще за Ловеч” и женската певческа група „Родно огнище” от с. Александрово. Голямото достойнство на празничната програма обаче бе солидното участие на децата от квартала, които показаха че са сред най-талантливите. 11-годишната Тереза Димитрова рецитира стихотворение, посветено на Еньовден и на ж.к. „Здравец”. Вълнуващ музикално-поетичен спектакъл бяха подготвили и най-малките жители на комплекса – малчуганите от ЦДГ „Снежанка”, а по традиция поздрав с песни и стихове отправиха и представителите на Дневния център за деца и възрастни с увреждания и на Центъра за настаняване от семеен тип-1. Много овации предизвикаха още ръченицата, представена от малките Милана и Цветелин Кареви, както и изпълнението на емблематичното стихотворение „Родна реч” от Габриела и Гергана. За настроението на децата допринесоха и доброволците от сдружение „Екомисия 21 век”, които им предложиха куп забавления. 

Сред гостите на „Здравец” в празничната вечер бяха областният управител Милко Недялков, председателят на общинския съвет Тихол Тихолов, заместник-кметът на община Ловеч Младен Младенов, общински съветници.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%be%d1%8f%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%b2-%d0%b6-%d0%ba-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d1%86-%d0%bd%d0%b0/

Коментари

  1. debelaka каза:

    Верно невероятно. Ако отворим предни пи ар статии на общината ще прочетем отново за невероятни тържества – и пак реч на Казанджиев /невероятното сигурно е, че не е някъде на пътешествие/, отново градския оркестър, деца от читалището, фолклорния ансамбъл и т.н. Местна селска идилия, защото всичко ни е наред, с две думи. Дори цял един мост през реката ни остана, за да могат късметлиите, имащи все работа, да стигнат до работните си места.
    А в София през това време десетки хиляди гневни будни българи протестират!

%d блогъра харесват това: