апр. 09 2014

Невена Даниелова Данкова и Ивелин Георгиев Георгиев от Езиковата спечелиха първите места в Олимпиадата между учениците от езиковите гимназии в страната

Прочетено3407пъти

ezikova904141Изявяваме се не само заради нас самите, но и за доброто име на Езиковата

Христина Бочева

Чужд език човек може да научи отлично не само в съответната чужда страна, но и в ГЧЕ „Екзарх Йосиф 1”- Ловеч.Това доказаха учениците от 10 клас  с профил  немски език  Невена Даниелова Данкова и Ивелин Георгиев Георгиев.Те спечелиха първите места в ПАД- олимпиадата между учениците от езиковите гимназии в  страната . Тя се организира от Посолството на Федерална Република Германия- международен отдел.

Ивелин Георгиев- 10 в клас спечели супер стипендия за участие в  международен Workshop   четири седмици в Германия. Той подготви и защити проект на тема: „ Магията на театралното и филмово изкуство и приносът на Самуел Финци”.

Невена Даниелова Данкова- 10 б клас спечели стипeндия за  триседмичен престой в Германия и участив в Workshop с посещение на учебни занятия. Проектът, който подготви и защити тя,  е със заглавие: „Влиянието на   немския модернизъм /Рихард  Демел/ върху поезията на Гео Милев”.

По мнение на учениците самочувствието на победители ги стимулира за нови знания и изяви.

Изявяваме се не само заради нас самите, но и за доброто име на Езиковата Чужд език човек може да научи отлично не само в съответната чужда страна, но и в ГЧЕ „Екзарх Йосиф 1”- Ловеч.Това доказаха учениците от 10 клас  с профил  немски език  Невена Даниелова Данкова и Ивелин Георгиев Георгиев.Те спечелиха първите места в ПАД- олимпиадата между учениците от езиковите гимназии в  страната . Тя се организира от Посолството на Федерална Република Германия- международен отдел.

Ивелин Георгиев- 10 в клас спечели суперстипендия за участие в  международен Workshop   четири седмици в Германия. Той подготви и защити проект на тема: „ Магията на театралното и филмово изкуство и приносът на Самуел Финци”.

Невена Даниелова Данкова- 10 б клас спечели стипeндия за  триседмичен престой в Германия и участив в Workshop с посещение на учебни занятия. Проектът, който подготви и защити тя,  е със заглавие: „Влиянието на   немския модернизъм/Рихард  Демел/ върху поезията на Гео Милев”.

По мнение на учениците самочувствието на победители ги стимулира за нови знания и изяви.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b8-%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd-%d0%b3%d0%b5%d0%be/

Коментари

  1. debelaka каза:

    Честито, деца! Продължавайте да се доказвате за радост на родителите и ваше удовлетворение.

%d блогъра харесват това: