Дек. 04 2012

На 6 декември в 18 ч. кметът пали светлинките на Коледната елха на Ловеч

Прочетено1171пъти

След това започва Детско шоу – надпревара за най-добър улов на шаранчета в шадравана в Градската градина

На 6 декември в 18 ч. кметът Минчо Казанджиев ще запали светлинките на Коледната елха на Ловеч. Тази година ще бъде нарушена традицията и живо коледно дръвче ще бъде украсено пред Ловчанското читалище. Градската градина ще грейне празнично, в нея ще е и детският кът с еленчетата.

Вече е почти привършено монтирането на светлинната украса на Покрития мост  – вътре и на двата входа. Гирлянди, венци, панделки ще красят емблемата на Ловеч.

Запалването на светлинките на елхата е крайният етап от цялостната коледна украса на Ловеч. Светещи завеси и звезди вече са поставени на сградата на общината, светещи снежинки, висулки и мигащи вежди греят от Бароковите къщи и Защитеното жилище в Калчевата къща, светещи ленти и звезди радват в централната градска част на Ловеч, по бул. „България” и ул. „Търговска”, на Кръговото на Салито ще светне електронно дърво, ще блеснат и сградите на ресторант „Ерфурт” и хотел „Ловеч”.

След като кметът запали светлинките на елхата, ще даде и старта на Детското коледно шоу. С коледни песни ловчалии ще поздрави детската вокална група „Пееща дъга” към Ловчанско читалище. След което ще започне същинското шоу за децата на Ловеч. В шадравана пред Драматичния театър ще бъдат пуснати живи шаранчета, малчуганите ще се надпреварват за най-добър рибар. Такъмите за улова са подготвени от общината, всеки хванал риба, ще си я занесе вкъщи. Забавления за най-малките са подготвили и четирима актьори от Кукления театър към читалището.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b0-6-%d0%b4%d0%b5%d0%ba%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8-%d0%b2-18-%d1%87-%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%ba%d0%b8/

%d блогъра харесват това: