На 12 август – Международния ден на младежта доброволците на ловешката библиотека и на БЧК пренесоха заряда на „Забавно лято” в Тетевен

Прочетено873пъти

За първа година доброволците от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и на БЧК гостуваха в град Тетевен. Пред общината, малки и големи, заедно отбелязаха Международният ден на младежта.Празничното настроение си личеше още  с пристигането на участниците. Пред погледа на своите родители, баби и дядовци малки и по-големи палавници се включваха в различните игри и занимания.

На старта застанаха най-смелите участници в щафетите. Аплодирани от приятели и близки състезателите показаха различни техники на предвижване.  Необходимо беше за определено време да бъде пренесена вода в пластмасова чашка и каски. Сръчност и прецизност показаха момчетата и момичетата в пренасянето на пуканки с лъжица. Момчетата и момичетата трябваше да покажат  точен мерни в играта „Дартс” .

Прицелването и стрелянето се оказаха трудна задача за отбелязване на точки.  Градусът на настроението се повиши и игрите достигнаха своя апогей.  Смях и настроение  предизвика и играта „горещ картоф”.  Нашумялата детска игра успя да измести една друга подобна игра „музикален стол”.  Родителите също  се включиха в игрите. Те трябваше да познаят своите възпитаници със завързани очи.  И тук , както и в Ловеч и другите населени места, най-желани бяха рисуването на муцунки и татуси. Желаещите изчакваха своя ред, а доброволците  изпълняваха всяко желание и пресъздаваха върху детските личица любими герои и животинки.

Веселият детски глъч и смях  беше показател за удовлетворението,  озарило с присъствието си градския площад. Под въздействието на приятната музика и весело настроение децата дадоха воля на безграничното си въображение.

Организаторите изказват благодарност към Местната комисия за работа с противообществените прояви на пълнолетни и непълнолетни към Община Тетевен за съдействието и добрата организация на празника.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b0-12-%d0%b0%d0%b2%d0%b3%d1%83%d1%81%d1%82-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4/

%d блогъра харесват това: