На празника на селото в Скобелево откриха нов кът за отдих

Прочетено2584пъти

skobelevo609161На празника на селото в Скобелево тази вечер откриха нов кът за отдих. Проектът за него е на кметството и спечели финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Общо две общини, пет кметства, шест училища и една детска градина от Ловешка област се класираха с проектите си, разработени в рамките на националната кампания „Чиста околна среда 2016 г.“ и обявения от Министерството на околната среда и водите и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“, припомни народният представител Антон Долапчиев. Той подчерта, че когато община и държава са заедно, нещата се случват. Депутатът заедно с кмета на Ловеч Корнелия Маринова поднесе цветя на паметника на загиналите във войните скобелевски воини, пред чиято саможертва се преклониха в навечерието на Деня на Съединението жители на Скобелево и гости.

Новото съоръжение получи финансиране в размер на седем хиляди лева, направата му стана и с доброволния труд на кметския съвет, читалищното настоятелство и родителите на най-малките в селото, на които днес кметът на Скобелево Милянка Петрова благодари.

skobelevo609162Финансиране по ПУДООС в Ловешка област получиха още община Ловеч с проект за парка „Стратеш“, община Тетевен, кметствата Добродан, Троянско, Крушуна, община Летница, Дивчовото, Тетевенско, Румянцево, Луковитско, СОУ „Бачо Киро“ – Летница, СОУ „Васил Левски“ – Троян, ОУ „Христо Никифоров“ – Ловеч, СОУ „Васил Левски“ – с. Черни Осъм, Езиковата гимназия в Ловеч, СОУ „Св. Кл. Охридски“ – Троян, ЦДГ „Звънче“ – Луковит.

И правителството, и политическа партия ГЕРБ правят всичко възможно да подкрепят всяка добра инициатива в интерес на местната общност, изтъкна Антон Долапчиев, поздравявайки всички с утрешния празник. Той пожела на скобелевчани да пазят с грижа и любов новата си придобивка, която е в двора на читалището в центъра на селото.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%be-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80/

4 коментара

Skip to comment form

  1. А аз почти всеки ден откривам нови и нови ловчалии, напуснали града в търсене на работа и оцеляване.

    1. С тези сладури на снимката няма как да е друго яче.

    2. Тоше, понеже и аз съм от “ тези сладури “ на снимката, да ти отговоря.От кое да ме е срам, че съм на тази снимка? Да не би от факта, че направих един модерен кът за отдих в родното си село, което е с годишен бюджет от. …. 200лв?Това, че за пореден път обезценяваш моя труд изобщо не ми е важно, нямам нужда от ничие признание .Реагирам , защото с тези иронични коментари, обезценяваш труда и на много мои съселяни, които бяха заедно с мен.Ние, успяхме заедно! И повярвай ми като председател на кметския съвет в селото, ще направя всичко възможно, това да е само началото! Моите усилия са за да се създадат такива реални неща за хората, за други основната мотивация е да плюят по форумите. Понеже си за правдата, преди време ме нарече „Гошо празника “ Благодаря за което, но те приканвам утре като отидеш на работа по подобен начин да наречеш и своя работодател,защото за тези културни събития за които съм спомогнал три пъти по – голям принос има той!

    3. Георги Тодоров Който може .- го прави, който не може – „съветва“ другите…

%d блогъра харесват това: