На Еньовден, традиционният празник на квартал „Здравец” в Ловеч събра млади и стари на площада пред фирма „Денима”

Прочетено1546пъти

Традиционният празник на квартал  „Здравец” в Ловеч,  който се провежда винаги на Еньовден, събра в неделя млади и стари на площада пред фирма „Денима”. Още в началото на събитието изпълненията на Духовата музика на Ловеч привлякоха публиката.

Програмата бе изпъстрена с много детски изпълнения и песни и танци на музикални състави. Организатор на празника е кварталният съвет с председател Даниела Йотова, с помощта на Община Ловеч.

Поздравителен адрес поднесе кметът на Общината Корнелия  Маринова, като в него се казва:

„Нашата задача е, след като завършим ремонта на централната част на Ловеч, да насочим повече  ресурс и сили към кварталите. Те имат видима необходимост от нов облик, включително и “Здравец”.

На празника сред хората бяха още заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев и други представители на общината.

Със свои изпълнения се включиха децата от група „Чучулиги“, танцьори от ФТА „Магия“ с художествен ръководител и хореограф Маргарита Атанасова, както и от „Роксмайл“ с ръководител Николай Кралски.

Близо два часа продължи веселието в квартала, като възкреси духа  на Еньовден – един хубав и обичан народен празник.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%bd%d1%8c%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0/

%d блогъра харесват това: