Нашето щуро „Забавно лято 4” в с. Слатина

Прочетено2704пъти

Албена Йончева

За втора година  „Забавно лято“   посети село Слатина.  Празникът на селото започа още предния ден. Малки и големи бяха поели  инициативата да почистят и пометат центъра на селото, парка, люлките, малките алеи. Децата бяха  боядисали дори  бордюрите.

В четвъртък доброволците на библиотеката успяха да зарадват малки и големи с разнообразни игри, рисуване на муцунки и татуси. Да превърнат „Забавно лято 4” в едно щуро преживяване. Имаше спортни инициативи – състезание за велосипедисти,  щафета „Краче в краче”,    „Рибар и рибка”,мокърбол и други. В играта „Познай детето си със завързани очи”  отново се доказа, че няма майка, баба или пък дядо , които да не познаят рожбата си. Мачуганите имаха възможността да нахранят и доброволец със звързани очи. Купонът продължи отново с рисунка върху лице. Състезанието за   хвърляне на самолетчета  от  хартия събра много ентусиасти. Най-добър се оказа Стоян, а неговия самолет премина най-дълго разстояние. Най-малките имаха възможността да оцветят предварително изработени от хартия обувки. След което с помощта на кака, мама или баба да се опитат да нанижат връзки . В танцувалната игра се включиха  и големите. А в ръченицата, се включи дори и кмета.  Кулминацията на празника настъпи с последната игра „Танцуващят стол”. Малкият Георги с  ловкост успя да победи над 20 танцуващи играчи.

 Най-добрите бяха отличени с награди, а домакините и съорганизатори на инициативата – читалище „Просвета“, зарадваха участниците с добрата подготовка и почерпка с вкусотии.  

Организаторите благодарят на кмета Ваня Стоянова, на библиотекарите от читалище „Просвета – 1901” Димитрина Александрова и Таня Вълчева, както и на всички малки и големи, които се включиха в нашето щуро лято – „Забавно лято 4”.

На 20 септември в градската градина ще се проведе заключителната  инициатива на кампанията „Забавно лято 4”.   Отново ще се проведат забавления, рисуване на „муцунки” и модерни татуси от доброволците на библиотеката. Ще има танци, песни и много забавления.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%89%d1%83%d1%80%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%bb%d1%8f%d1%82%d0%be-4-%d0%b2-%d1%81-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b8/

%d блогъра харесват това: