Национално признание и отличие за учениците и учителите от троянските училища

Прочетено1347пъти

Валентина Маринова,  Веселка Миревска, Радиана Бояджиева

По традиция, в края на всяка година, Центърът за развитие на човешките ресурси прави обзор на дейностите, представя широкия обхват и ползотворните резултати от проектите, реализирани в България през 2016 г. по дейност eTwinning и награждава тези от тях, които са отличени с национален знак за качество. През 2016 год. за знак за качество са кандидатствали повече от 90 учители, а отличените проекти са 73. Сред тях са три, реализирани от троянски ученици и техните учители.

“Way to Cook” е проект на г-жа Весела Миревска, учител по английски език в ОУ „Иван Хаджийски“ и нейните ученици от …….клас. Той е на английски език и е насочен към използване на интердисциплинарни методи при изучаването на чужди езици.  

„Come into the World of Fairy Tale” е проект на г-жа Радиана Бояджиева, начален учител в НУ „Свети свети Кирил и Методий“ и учениците от 1 „б” клас. Идеята на проекта е децата да прочетат любимите приказки на свои връстници от страните партньори, да изживеят положителни емоции, както от прочетеното, така и от запознанството с нови приятели.

Проектът „Чудните истории на Хитър-Петровите цървули“ е реализиран с ученици от начален курс и ПГ в СУ „Васил Левски“, НУ „Христо Ботев“ и СУ „Свети Климент Охридски“ от Валентина Маринова, Кремена Ковачева, Олга Константинова, Снежана Нанкова и Емилия Пауникова. Проектът е насочен към формиране на функционална грамотност и повишаване интереса към четенето от децата.

Получените награди са доказателство за доброто сътрудничество между учителите, работещи в нашите училища и използването на иновативни практики в образованието и обучението на троянските деца.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b8-%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b5/