юли 07 2013

Народният представител от ГЕРБ Николай Нанков бе посрещнат като най-голям приятел на празника на клуб „Осмос” – Троян

Прочетено1042пъти

grebane707134ПП ГЕРБ дари информационен сайт за 40-годишнината на спортната организация

Народният представител, избран от листата на ПП ГЕРБ, Николай Нанков бе посрещнат на 6 юли, като „най-голям приятел и човекът с главно „Ч” на празника на клуб „Осмос” – Троян”, съобщават от пресцентъра на партията. С тези думи домакинът Милен Петков, председател на клуба, представи Нанков на събитието по повод 40-годишнината от създаването на спортната организация по воден туризъм, което се състоя на водната база на язовир „Сопот”.

Там се проведе слалом в плитки води едноместен и двуместен каяк за девойки, младежи, мъже, жени и ветерани. В надпреварата участваха повече от 30 състезатели от различни клубове – ТЕЦ „Марица изток 2” , „Академик” – Плевен, „Мургаш” – София, клубове от Варна и Русе.

„Много сме развълнувани от това, че Николай Нанков е с нас, защото той реши съдбата на нашия клуб още като областен управител, после като зам.-министър, той единствен повярва в нас и направи това, което други отказваха с едничката цел да откраднат съграденото от няколко поколения през последните 28-30 години. Всичко тук е построено с доброволен труд и спомоществувателството на троянски фирми. Но собствеността на базата бе неуредена, а благодарение на разбирането и изключителната подкрепа на Нанков ние имаме възможността в следващите 10 години да ползваме безвъзмездно и да стопанисваме тази база”, обясни изключително развълнуван Милен Петков. Той сподели, че това е „нашата обич, нашата емоция, нашето място за отдих, нашата радост”.

grebane707132През всичките тези години клубът е правил многократни опити за уреждане на собствеността на базата, изградена от него, но всичките са били безуспешни. „Много правителства се сменяха, много областни управители минаха, но никой не ни подаде ръка в името на тези млади хора, които спортуват тук”, обясни още Петков.

По неговите думи „докато властваха други хора с други политически намерения всички имаха една цел – тази база да я присвоят, да вземат нашия труд, нашите години, да отнемат на младите около нас възможността да се развиват и физически, и духовно, защото тук са събрани три поколения любители на този спорт”.

„Нашето призвание е да учим всеки, който пожелае, да гребе, правим го постоянно. Тук всяка година провеждаме летни палаткови лагери, в които по 30-40 деца се учат да обичат планината, да оцеляват, учат се да пазят природата, учат се да бъдат граждани”, разказа за дейността на клуба Милен Петков, като подчерта, че акцентират заниманията в лодководене и плуване.

Той бе категоричен, че „нашата идея да съграждаме и да учим децата е надпартийна, ние сме тук хора с различни политически убеждения, но посрещаме Николай Нанков като нашият народен представител, истински приятел, но преди всичко като човек, който единствен ни подаде ръка, повярва в нас и реши нашите проблеми реално, проблеми, които всички преди него пренебрегваха и дори неглижираха с идеята да откраднат сътвореното от нас”.

След като изгледа спортното състезание Николай Нанков награди участниците с медали и грамоти, а самият той получи юбилейна тениска на спортния клуб с най-големи благодарности от името на всички членове и гости затова, че е помогнал и дал възможност на клуба да се развива, съхранявайки базата си, строена с доброволния труд на поколения в името на спорта.

От своя страна Нанков изтъкна, че винаги ще подкрепя, както го прави и ПП ГЕРБ, спорта и възможността децата и младите хора да имат такова кътче, където да се развиват и възпитават. По повод юбилея ПП ГЕРБ подари на клуба информационен сайт.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%be%d1%82-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb/

%d блогъра харесват това: