Най-възрастният лъв в Зоопарка в Ловеч се намира в превъзходно здраве

Прочетено6138пъти

Най-възрастният лъв в Зоопарка в Ловеч се намира в превъзходно здраве и радва всекидневно посетителите. Почти 20 години лъвът на име Дидо обитава своето заграждение и сред любимите атракции.

Преди няколко месеца той страдаше от болезнено възпаление на лигавицата на устната кухина (катарален стоматит), съобщи директорът на Зоопарка д-р Ивайло Станков. Тази болка не позволявала нормалното хранене на животното и то видимо е било отслабнало. Благодарение на навременните грижи на персонала лъвът е излекуван и в момента е напълно здрав. Това се вижда и от приложената снимка, която е направена днес, 22 август.

Всякакви днешни публикации със стари снимки и внушения за здравето на лъва и останалите животни в Зоопарк Ловеч следва да се считат за груба манипулация, нямаща нищо общо с реалното състояние, заявиха от управата на парка.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bb%d1%8a%d0%b2-%d0%b2-%d0%b7%d0%be%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b0-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87/

14 коментара

Skip to comment form

 1. А за мечките какво оправзание ще напише общинският съвет? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=544161332642017&set=gm.1536899673012080&type=3&theater

 2. Искам всички мизерници там наречени общински съвет, да си подаде оставка или да ходят да живеят в тази дупка наречена зоопарк.

  1. Ако те живеят в зоопарка,няма да има никакви посетители.

  2. И аз това искам 🙂

 3. Пълни лъжизащо залъгват обществото????? Некадърници безкруполни

 4. Лъжааааа!!!! Преди 1 седмица бяхме там. Всички животни са в отчайващо състояние! Мечките….нямам думи за тях. Кажете с какво се хранят тези животни????

 5. веднага да се алармира обществото и институциите да се вдигне шум и предизвика проверки – това е жестоко

 6. На г-н директора Станков, му кажете да отиде на очен лекар.
  „Това се вижда и от приложената снимка, която е направена днес, 22 август.“

  На приложената снимка се вижда един лъв на който му се броят прешлените по гърба. Което, изобщо не означава „животно в добро здраве“.

  Липсата на мускулна маса от видимата част на задните крака, показва един ‘залежал живот’, липса на каквито и да е игри и забавления за животното, с което да се стимулира неговата физика.
  А за крайно малкото помещение в което е настанено – няма какво да говорим.

  Основния въпрос обаче е къде са „4 Лапи“, че не помогнат на животните от зоопарковете в България, ама за Сирия се юрнали…. ????

  1. А това мечки в добро здраве ли са ? Според вас де….

 7. Крадете всичко без да ви пука че животни страдат нали майка ми мръсна. Тия грехове децата ви ще ги плащат отрепки жалки!!

 8. А бре! Лъвът да не е дал интервю, че знаеш, че се чувства добре? Ами я обади колко неграмнотни решения се вземат? Няма да обадиш. Господ да го прости Алонсо. То сигурно и това не е било неграмотно решение. А ми другото…. ??? Ми няма да покажеш че дурги животни от типа тревопасни дори нямат постеля от слама или сено да спят та лягат на земята.

 9. Този лъв -някога е бил лъв-царя на животните-сега в Ловеч е един затворник,който не е осъдн за убийство или тероризъм, и ще лежи там до живот!!

 10. ЗАТВАРЯНЕ НА ЗООПАРКОВЕТЕ! ВСИЧКИ!

 11. Gorkoto Luvche , samo koja i kosti e pogledut mu izluchva tuga – Po skoro mi prilicha , na prisuda !!!

%d блогъра харесват това: