мар. 06 2013

Надпис „Българите са турци“ „красеше“ къща на централна ловешка улица

Прочетено1917пъти

sprei603131Павлин Иванов

Тези от вас, които минават по ул. „Димитър Пъшков“ вероятно са видели надписа „Българите са турци“ намацан върху стената на къщата, намираща на пресечката със затворената уличката към аптека „Марешки“ . Аз го видях преди около седмица и честно казано се вбесих, защото ми е писнало по всяка що годе прилично боядисана сграда, някой си да пръска със спрей малоумни текстове.  За съжаление, не направих нищо освен да снимам с идеята да напиша коментар, но така и не го направих.

Вчера, когато минах по „Димитър Пъшков“  и къщата, бях приятно изненадан, че надписът е заличен. Изненадан съм, защото подобни надписи стоят с години почти навсякъде. Поздравления за този, който се е погрижил и жалко, че заради липсата на разум в „твореца“, собственика на къщата е принуден да харчи пари за да заличи „великото творение“.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bd%d0%b0%d0%b4%d0%bf%d0%b8%d1%81-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%b0-%d1%82%d1%83%d1%80%d1%86%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b5%d1%88/

Коментари

  1. dpbi2003 каза:

    По-вероятно е надписът да не е заличен от собствениците, а по-скоро те да са направили оплакване, вследствие на което комисия замерваше и определяше площта, която трябва да се пребоядиса.Възможно е и да е заловен извършителя.
    А видяхте ли чувалите с боклуци пред тая къща, които се пилеят по тротоара вече месеци и няма кой да се намеси.Вероятно в общината има отговорен служител, който си пасува.Но де да бяха само тези случаи за неспазване на наредбите за чистотата и реда в този район!

  2. Lyubomir Hristov каза:

    Същият надпис (мисля, че и почерка е същия) се появи и на прясно боядисана къща на ул. "Акад. Урумов" – срещу ОУ "проф. Д. Димов". 🙁

  3. Повярвай не си само ти изненадан , за това че подобни надписи стоят с години почти навсякъде. Дори и на собствените домове някои пак не им обръщат внимание и такива надписи грозят цялостната гледка.И то доста големи поздравления за този, който се е погрижил и жалко, че заради липсата …“на разум в „твореца“, собственика на къщата е принуден да харчи пари за да заличи „великото творение“….“ както и сам си написал, правиш си ремонт боядисваш и в крайна сметка някои с комплекси минава и загрозява всичко, жалко че няма наказания за тях.Това е един от много проблеми,особено на по -големите градове.

%d блогъра харесват това: