май 17 2016

Моника Иванова е победител в Националния ученически конкурс за написване на историческо есе на тема ,, Заветите на първоучителя Климент Охридски’’

Прочетено986пъти

monika1705161Моника Бориславова Иванова  от 7-б клас  е победител в Националния ученически конкурс за  написване на историческо есе на тема ,, Заветите на първоучителя Климент Охридски’’.

Есето е сътворено в Клуба по гражданско образование в ОУ,,Христо Никифоров’’ с ръководител  Полина Георгиева- ПД по УД. В Клуба се възпитава патриотично чувство и признателност към първоучителите и създатели  на българското просвещение и духовност.

На 16.05.2016г. от 11 часа се в Голямото концертно студио на Радио- Благоевград се състоя тържественото награждаване на победителите в конкурса. Конкурсът беше организиран от Радио Благоевград, Регионален инспекторат по образование и Средно общообразователно училище с изучаване на чужди езици „Св.Климент Охридски“ – Благоевград, под патронажа на Андрей Новаков, член в Европейския парламент и със съдействието на Регионалния исторически музей в Благоевград. В конкурса участваха ученици от цялата страна в две възрастови групи – 7 – 9 клас и 9 – 12 клас през учебната 2015/16 година. Десет-членно жури с председател Любима Димитрова, старши експерт по български език и литература в РИО -Благоевград определи победителите.

За учениците, класирали се на първите пет места в двете възрастови групи наградата е двудневно посещение в Европейския парламент в Брюксел .

Наградите връчи г-н Андрей Новаков. 

Моника Иванова впечатли журито с оригинално и творческо представяне, познаване на основните исторически събития и факти , свързани с темата, добре подбрани аргументи и твърдения, доказване на връзките между отделните духовни и културни явления и процеси, изказана лична позиция.

Всеки българин трябва да знае и помни, че  жизненият  подвиг на Климент Охридски и сътвореното от него  на българска земя , създават  устоите на българската духовна култура и книжнина.Точно това обуславя трайността и устойчивостта на българското историческо развитие през вековете до нашата съвременност.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb/

%d блогъра харесват това: