окт. 15 2013

Михаил Миков: Очаквам бюджет 2014 да бъде труден, но социално ангажиран

Прочетено1240пъти

mikovtr1510132Председателят на Народното събрание бе на официално посещение в Троян, съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

С прогноза за труден бюджет, с оглед на тежките проблеми в приходните агенции председателят на парламента Михаил Миков коментира изготвянето на бюджета за 2014 г. Това стана на отворена среща в Музея на народните художествени занаяти  по случай 145 – годишнината от обявяването Троян за град. На нея присъстваха Ваня Добрева – председател на комисията по образование, председателят на комисията по младежта и спорта Христо Монов, народният представител д-р Емил Райнов, mikovtr1510131Областният управител на Ловеч Милко Недялков, кметът и председателят на общинския съвет в Троян Донка Михайлова и Ангел Балев, и представители на институции.

Бюджетът ще е по-социално ангажиран към тези, които имат най-голяма нужда в условията на криза. Видяхте неотложните мерки на правителството през първите месеци. Те бяха насочени към тези хора, които в условията на криза не бяха получавали увеличение на доходите от 3-4 години. Всичко това се оформя като политика и през следващата година, заяви председателят на Народното събрание.

За предстоящия вот на недоверие към кабинета „Орешарски“ Михаил Миков каза още, че очаква този път опозицията да бъде по-мотивирана в проекта за решение, с който иска оставка на правителството.

На срещата с ръководството на общината Миков обсъди инфраструктурните проблеми, като се ангажира да съдейства проходът Троян-Кърнаре да стане отворен целогодишно. Изграждането на обходен път в Троян, който да намали трафика в града, беше вторият ангажимент на председателя на парламента, обсъден на срещата в Троян.

Заедно с Михаил Миков в Троян бяха и председатели на комисии към НС. Те присъстваха на откриването на изложба „Променящият се град”. Кметът на община Троян получи от Миков Плакета на Народното Събрание по повод 145- годишнината на града. Донка Михайлова му подари иконата на Света Петка.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bc%d0%b8%d1%85%d0%b0%d0%b8%d0%bb-%d0%bc%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d0%bc-%d0%b1%d1%8e%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d1%82-2014-%d0%b4%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%b4%d0%b5-%d1%82/

Коментари

  1. fee-faw-fum каза:

    Това алкохолно петно не е ли от законодателната власт, че поема ангажименти от компетенциите на изпълнителната такава? Разделението на властите при комунизма бе непозната материя, но сега уж претендират да са различни в битието си на демократи.

  2. debelaka каза:

    Семьон Слепаков се вмъкна в кожата на Михаил Миков и разказа как се е почуствал и какво е преживял:

%d блогъра харесват това: