Митрополит Гавриил поръси ръководството и общинските съветници в Ловеч със светена вода за здраве и успехи

Прочетено1304пъти

Ловчанският митрополит Гавриил откликна на покана на кмета на Ловеч Корнелия Маринова и поръси съветниците и ръководството Общината със светена вода за здраве и успехи. Това стана на 9 януари в началото на тридесет и деветата общинска сесия, първата за новата 2018 година,

„Желая така да работите, че Ловеч да не стане един ден старчески дом, а младите хора да остават тук, да откривате нови работни места. Всичко това с Божия помощ да се случи!“, обърна се владиката към избраниците на народа.

Пак в началото на заседанието с минута мълчание бе отдадена почит към общинския съветник Пламен П. Петков, който почина през миналата седмица.

В дневния ред имаше само една точка – определяне на представител на Община Ловеч за включване в комисия за изработване на Областна здравна карта. Предложението, внесено от кмета на Общината Корнелия Маринова, бе да се предложи на министъра на здравеопазването да освободи д-р Тихомир Иванов Бенев като досегашен представител на общината и да се избере д-р Димитър Георгиев Димитров, директор Дирекция ОЗКТ, на негово място в комисията. „Според досегашната здравна карта има три болници в рамките на града, имаме около 230 защитени болнични легла, като амбицията е да ги запазим, въпреки че има и закрити отделения“, подчерта кметът Корнелия Маринова в своето изказване.

Общинският съветник Валентина Янкова внесе второ предложение за д-р Пламен Върбанов, но до гласуване не се стигна поради избирането на д-р Димитров.

Д-р Тихомир Бенев бе освободен с 23 гласа „За“, два гласа „Против“ и един глас „Въздържал се“. Д-р Димитър Димитров бе избран с 14 гласа „За“, четири гласа „Против“ и осем гласа „Въздържал се“. Цялото предложение бе прието с 15 гласа „За“, четири гласа „Против“ и седем гласа „Въздържал се“.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82-%d0%b3%d0%b0%d0%b2%d1%80%d0%b8%d0%b8%d0%bb-%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%81%d0%b8-%d1%80%d1%8a%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4%d1%81%d1%82/

4 коментара

Skip to comment form

  1. Не става само с молитва трябва и АКЪЛ!

  2. ХА ха …..ВЕСЕЛО Е….

  3. bojeeee mi toi sega kakvo vse pove4e sasipan i agonizirah grad a tazi gospoja kmetica e nai s goilam prinos za tova