Министерство на здравеопазването отчете дейностите по свой проект в Ловеч

Прочетено1542пъти

sreshtaoumz2310163Министерство на здравеопазването отчете тези дни направеното досега по инвестиционен проект по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020, който се реализира в момента. На работната среща присъстваха зам.- министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски, д-р Ивиан Бенишев от МЗ, областният управител Ирина Митева, представители на общините от област Ловеч, д-р Ивелина Русева – директор на РЗИ, д-р Татяна Ганчева – изп. директор на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ АД Ловеч, д-р Силвия Моева от ЦСМП Ловеч и други заинтересовани.

Д-р Персенски предостави информация за  направеното към момента и подчерта ролята на центровете за спешна медицинска помощ за осигуряването на медицинското обслужване на населението.

По думите му този проект за първи път дава възможност за  влагане на средства в реални неща – закупуване на необходимо оборудване, линейки, сграден фонд. Подобряването на условията за работа е възможност и за задържане на персонала и ще доведе до подобряване на медицинското обслужване. Един от проблемите за реализиране на инвестициите е собствеността, за да не бъдат налагани след това финансови корекции. Необходимо е помещенията, предоставени за нуждите на спешната медицинска помощ да бъдат собственост на държавата, за което да се вземат съответните решения от общинските съвети.

sreshtaoumz2310161По тази причина д-р Персенски апелира общините да намерят заедно най-доброто и рационално решение по отношение на сградния фонд. В рамките на проекта за всяка община ще бъдат разработени по два варианта на идеен проект за ремонт или дострояване/ново строителство на сграда за нуждите на спешната медицинска помощ. Обсъдени бяха подробно проблемите и възможностите за всяка община.

Местните власти от своя страна заявиха готовност за пълно съдействие и настояха консултантите по проекта да направят още един оглед на обектите и заедно с тях да обсъдят възможните решения.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%80%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%be%d1%82/

%d блогъра харесват това: