мар. 25 2014

Милко Недялков: Разчитам на европейската култура на младите в изборния ден

Прочетено956пъти

milko1507131Една от първите консултативни работни срещи в страната по въпроса с абитуриентските балове по време на европейските избори, бе инициирана от Областна администрация – Ловеч. На нея присъстваха секретарите на общините Ловеч, Тетевен и Луковит, както и директорите на петте средни училища, чийто абитуриенти са насрочили балове на 24 и 25 май, началникът на РИО на МОН Еленко Начев и началникът на сектор „Охранителна полиция“ към ОДП – Ловеч, Светослав Славчев.

Отчетени бяха редица обстоятелства около създалите се проблеми. Това са фактът, че европейските избори, според законодателството, трябва да бъдат проведени на 25 май т.г., а и също, че абитуриентските вечери са планирани доста отдавна. Те са символ на живота на младите хора, завършващи средно образование, и на техните родители.

Отчетено беше, че покрай изборите целият ресурс на ОДП – Ловеч, е ангажиран за сигурността на изборите и изборните секции.

След оживена дискусия с много примери се стигна до становище, че участниците в срещата разчитат на толерантното поведение на завършващите, на тяхната висока обществена култура за нормалното протичане на изборния ден и за осъществяването на абитуриентските вечери. Областният управител Милко Недялков апелира към младежите, които ще празнуват в навечерието на изборите с думите „Всички ние разчитаме на европейския манталитет и култура на младите и тяхното съдействие в този важен ден, когато избираме европарламент“.

Възложено бе на представителите на общините осъществяването на контрол и взаимодействие с представителите на властта и органите на реда в деня на размисъл и изборния ден.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d0%bd%d0%b5%d0%b4%d1%8f%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bc-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b5%d0%b9%d1%81%d0%ba/

Коментари

  1. Алоооо-този в час ли е????не вижда ли че само пенсионери и цигани останаха в ловеч!!!

  2. debelaka каза:

    „Милко Недялков: Разчитам на европейската култура на младите в изборния ден.“
    Аз пък разчитам и в останалите 364 дни в годината младите да демонстрират европейска култура и скандинавско възпитание.

%d блогъра харесват това: