Малки и големи се потопиха във вълната на „Забавно лято” в с. Йоглав

Прочетено1518пъти

Албена Йончева

Много и разнообразни бяха инициативите и изненадите, които организаторите на „Забавно лято 4” бяха подготвили за село Йоглав. Баби дядовци и техните внуци играха  и творяха  в двора на ЦДГ „Пролет” – село  Йоглав. Пяха и танцуваха, рисуваха и си споделяха интересни истории.

Смях и настроение предизвика играта „хранене с лъжица със завързани очи”. Първи се престрашиха мама Лидия и  малкиият Кристо, който „въоръжен” с лъжица и кофичка кисело мляко почти без проблем се срави с тежката задача. Последваха ги малката Вики и нейният батко.  Баба Поля успя да разпознае със завързани очи своето внуче Плами сред наобиколилите я  малки палавници.

Поляната в двора на детската градина , стана идеалният терен за следващите етапи – състезание, в което участниците трябваше да слаломират с топка за тенис в супена лъжица. Много смях предизвика бягане по двойки с вързани крачета, в което състезателите показаха различни техники на предвижване или в скачането с  чували. Масовата игра “Роби” също беше част от спортните състезание. Малчуганите  играха, рисуваха и преди всичко пръскаха настроение. Навсякъде се чуваше неподправен смях, а малките изцапани ръчички на децата работеха науморно и пресъздаваха своя детски свят върху хартия. Бабите и дядовците показаха, че все още не са забравили игрите от своето детство. Пред малките палавници показаха, че все още умеят да играят на дама и могат дори да победят своите внуци в надпреварата. И в Йоглав опашката от желаещи и възможността да имат нова и атрактивна прическа, както и невероятни татуси, които доброволци от библиотеката правят  не спря през цялото време. Дори дядо Гошо им се довери  и позволи да бъде изрисуван.
          Всички желаещи имаха възможността да изявят своя талант на импровизираната сцена в двора на детската градина, а чаровната Габи поздрави присъстващите с песен за Йоглав.

Празникът завърши със снимка за спомен и лимбо.

Организаторите изказват своята благодарност на кметският наместник Ценка Дойчева, на Диана Гатева, директор на ЦДГ „Пролет”, на старши учителя Еленка Щерева за добрата организация и на всички малки и големи участници в празника на „Забавно лято 4”.

Следващият четвъртък организаторите приканват всички  в двора на ОУ „Проф. Димитър Димов” Ловеч, където отново ще има смях, веселие и много игри.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d0%b2%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0/

%d блогъра харесват това: